Vesti
Politika
Konstituisan još jedan skupštinski odbor
06.07.2016. 20:00
Izvor: RTS
Konstituisan još jedan skupštinski odbor
U Skupštini Srbije konstituisan je i Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, kojeg će voditi poslanica SNS-a Katarina Rakić.
Na prvoj sednici tog tela za zamenika predsednika izabrana je Stefana Miladinović (SPS).
Rakićeva, koja je u prethodnom sazivu bila zamenik predsednika tog tela, je po izboru rekla je da će se potruditi da Odbor funkcioniše dobro i da u narednom periodu poslanici mogu da očekuju važne zakone na sednicama.
Ni konstituisanje tog skupštinskog tela nije prošlo bez primedbi opozicionih SRS, DS i DJB o nepostojanju konsultacija o izboru predsednika, zbog toga što im nisu podeljene biografije kandidata, zbog toga što je konstitutivna sednica najpre zakazana za subotu, a onda sat vremena uoči početka odložena.
Poslanik SNS-a Vladimir Orlić rekao je da su konsultacije bile održane, da su u njih bili uključeni oni koji su trebali da budu, te da je Rakić poslanica koja ima značajno iskustvo, da joj je aktuelni mandat treći uzastopni i da veruje da će dostojno i efikasno organizovati rad tog tela.
Orlić je objasnio i da je sednica, koja je prvobitno bila zakazana za subotu, odložena zbog nesreće u Žitištu.
U Skupštini su prethodnih dana konstituisani odbori za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, za ustavna pitanja i zakonodavstvo, za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, za kontrolu službi bezbednosti, za Kosovo i Metohiju, za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatično društvo.