Vesti
Politika
Maja Gojković se sastala sa Viktorijom Nuland
11.07.2016. 20:00
Izvor: B92
Maja Gojković se sastala sa Viktorijom Nuland
Beograd -- Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković sastala se sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland, koja se nalazi u poseti Srbiji.
Gojković je upoznala Nuland sa aktivnostima Narodne skupštine u pogledu završetka procesa konstituisanja Parlamenta i kao prioritete rada u predstojećem periodu istakla nastavak reformskih procesa, usaglašavanje domaćeg zakonodavstva sa EU i jačanje regionalne saradnje, saopšteno je iz Skupštine.
Gojković je istakla da Srbija posebno ceni podršku SAD u procesima evrointegracija i ukazala da je evropska orijentacija naše zemlje jasna, te da će Srbija nastaviti da sprovodi reforme kako bi dostigla evropske standarde za svoje građane, posebno imajući u vidu da su građani na proteklim izborima potvrdili opredeljenje za evropski put.
Nuland je rekla da SAD podržavaju otvaranje poglavlja 23 i 24 i proces evrointegracija Srbije, ukazujući da otvaranje poglavlja predstavlja povoljne instrumente drštvenih reformi.
Nuland je ukazala i da je pozitivan napredak koji je napravljen u ekonomiji, kao i da je za američke investitore važna predvidljivost.
Predsednica Narodne skupštine je naglasila i da se Srbija zalaže za regionalnu stabilnost i da ima konstruktivnu ulogu u regionalnoj saradnji, kao i da će parlament na tom polju nastaviti da daje svoj doprinos.