Vesti
Svet
Moskva: Očekujemo novu stranicu u odnosima sa Londonom
14.07.2016. 20:00
Izvor: blic.rs
Moskva: Očekujemo novu stranicu u odnosima sa Londonom
Moskva očekuje da u trenutnim odnosima sa Velikom Britanijom bude okrenuta ova, ne baš najbolja stranica u bilateralnim odnosima, poručila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom imenovanja Borisa Džonsona za šefa diplomatije.
Ona je rekla da će Moskva podržati Džonsona, ukoliko on pokaže želju da se odnosi sa Moskvom unaprede.
- Hamond (bivši šef Forin ofisa) nam neće nedostajati - rekla je Zaharova.
Ona je navela da u Moskvi za sada ne znaju sa kakvom agendom stiže američki državni sekretar Džon Keri, ali da će to biti jasnije tokom dana.
"Vašington post" piše da će Sjedinjene Američke Države ponuditi saradnju Rusiji u okviru zajedničke vojne akcije protiv Al-Nusra fronta i takozvane Islamske države u Siriji, piše danas .
Američki državni sekretar Džon Keri koji danas stiže u Moskvu na razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nije dematovao pisanje američkog lista, ali je odbio da diskutuje o detaljima pre sureta u Kremlju, prenosi AFP.
Zaharova je na konferenciji za novinare rekla i da Rusija nije ništa principijelno novo čula od predstavnika Alijanse na sastanku Saveta Rusija-NATO.
Kako je dodala, glavna tema sastanka bili su zaključci sa samita NATO u Varšav, jačanje istočnog krila Alijanse i posledice tih odluka na evropsku i regionalnu bezbednost.
- Nismo čuli ništa novo. Zapravo, predstavnici NATO su se ograničili na to da govore o rezultatima samita u Varšavi- rekla je Zaharova.
Ona je rekla i da će biti potrebno vreme za obnovu odnosa sa Turskom.
- Nije moguće obnoviti odnose sa Turskom mašući magičnim štapićem - rekla je Zaharova.