Vesti
Sport
Zlatni odbojkaši u Beogradu: Još nismo svesni
18.07.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Zlatni odbojkaši u Beogradu: Još nismo svesni
Osvajači Svetske lige doputovali sa ordenjem na aerodrom Nikola Tesla. "Potrebne su mi bile dve ili tri sekunde da dođem sebi, samo sam stisnuo pauzu", objasnio je selektor slikovito kako je dočekao zlato.
Osvajači Svetske lige doputovali sa ordenjem na aerodrom Nikola Tesla. "Potrebne su mi bile dve ili tri sekunde da dođem sebi, samo sam stisnuo pauzu", objasnio je selektor slikovito kako je dočekao zlato.
Selektor Nikola Grbić izjavio je da još nisu svesni kakav su uspeh postigli.
"Još se nisu slegli utisci, teško je izaći iz stanja maksimalne koncentracije i preći u euforiju. Potrebno je vreme da se emocije slegnu, procesuiramo sva dešavanja i uživamo u zasluženom uspehu", rekao je Grbić po dolasku na beogradski aerodrom.
On je dodao da nije odmah bio spreman na veliki uspeh.
"Potrebne su mi bile dve ili tri sekunde da dođem sebi, samo sam stisnuo pauzu. Nije bilo euforije, možda bi se to desilo da je bilo nizvesnije".
A srpski odbojkaši su u Krakovu konačno srušili neslavnu tradiciju i iz šestog pokušaja u finalima došli do prvog trofeja Svetske lige. Učinili su to maksimalnim rezultatom.
"Ne sećam ko je pobedio Brazil sa 3:0, a kamoli da je to učinio u finalu. Dominirali smo tokom celog meča, trijumf nije dolazio u pitanje, samo na terenu nismo bili toga svesni. Bili smo najbolji kada je bilo najpotrebnije, momci su ostavili srce na terenu".
Posle velikog uspeha Nikola Grbić je rekao da ostaje žal što neće biti učesnici Olimpijskih igara u Riju.
"Žal je uvek prisutan. U januaru nismo bili neznalice ili nesposobnjakovići, kao ni što sada ne mislimo na da nam nema ravnih. Tada nismi imali pravo na kiks i popravku, a postojali su problemi sa povredama. Ovo je prvi put da se kvalifikacije za OI ovako organizuju i nadam se poslednji. Turnir gubi izostankom ovakve ekipe", zaključio je Grbić.
Marko Podraščanin rekao je da je ekipa jako emotivno doživela osvajanje prvog trofeja u Svetskoj ligi i otkrio da su svi plakali od sreće, uključujići i selektora Nikolu Grbića.
"Konačno smo na krovu sveta, osvojili smo i Svetsku ligu koju smo čekali dugi niz godina i generacija. Odigrali smo šesto finale, ali konačno smo ušli kako treba i zasluženo pobedili jednu od najboljih ekipa sveta. Tokom celog takmičenja smo pokazali da smo drugi tim u odnosu na prošlu godinu i na januar kada nismo izborili Olimpijske igre", rekao je Podraščanin.
On je naveo da je "orlovima" mesto na Olimpijskim igrama, ali...
"Moramo da proslavimo veliki uspeh, idemo dalje. Ne samo da nam je mesto u Riju, nego mogli smo da osvojimo medalju. Brazil i Italiju smo pobedili dva puta, Rusiju, Poljsku, sam svetski vrh... Žalim za OI, ali takav je sistem, po meni jako loše odrađen. Jedan loš dan protiv Nemačke učinio je da ne izborimo vizu", naveo je Podraščanin i dodao da selektor Nikola Grbić nije bio rečit posle svetske titule.
"Plakao je kao i svi mi. Nikola je dugi niz godina igrao sa mnom, sada mi je i selektor. Najbitnije je da smo došli do trofeja Svetske lige".