Vesti
Sport
Božović menja za Napredak: Petković, Plavšić...
21.07.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Božović menja za Napredak: Petković, Plavšić...
Trener Crvene zvezde najavio da će odmoriti neke igrače za prvi meč sezone u Superligi.
Sezona 2016/17, za fudbalere Crvene zvezde već je počela dvomečom na međunarodnoj sceni protiv malteške Valete. Sada sledi i premijera u Superligi Srbije.
U petak od 20 časova, crveno-beli će na svom stadionu igrati protiv Napretka iz Kruševca, povratnika u najjači rang domaćeg fudbala.
Ekipa Miodraga Božovića protiv Valete je upisala dve pobede (obe 2:1), ali igrom nije opravdala očekivanja navijača, koji zbog toga zabrinuti čekaju utorak i prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Ludogoreca u Razgradu.
Dobra partija i ubedljiva pobeda nad Kruševljanima sigurno bi ublažili nervozu među pristalicama crveno-belih...
"Šta mogu da kažem, da ćemo da izgubimo? Iako je prva utakmica u šampionatu, moramo da damo sve od sebe da pobedimo i napravimo dobru atmosferu pred utakmice koje nas čekaju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Verovatno da neće biti lako, ne sećam se kada smo lako pobedili ovde (na stadionu Rajko Mitić). Napredak će verovatno pokušati da napravi iznenađenje, ali nadam se da ćemo pobediti i osvojiti tri boda", izjavio je Zvezdin trener na konferenciji za medije.
"Mnogo je bitno da dobro startujemo, jer s pobedama dolazi samopouzdanje. Sigurno neće biti lako, Napredak nije ekipa za potcenjivanje, a obično te ekipe koje uđu u viši rang takmičenja posebno su motivisane na početku", dodao je Božović.
Bez obzira što se navijači nadaju plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona, a zadovoljili bi se i Ligom Evrope, Božović je istakao da je timu primarna odbrana titule u Srbiji.
"Bez obzira šta se dogodi u kvalifikacijama, ako opet ne osvojimo titulu biće veoma loše. U kvalifikacijama je bitno da pobeđujemo zbog UEFA rejtinga, sve se boduje i bitno je da redovno učestvujemo u kvalifikacijama za Ligu šampiona jer će nam onda sledećih godina biti lakše i imaćemo manje protivnika koji su nepremostiva prepreka", istakao je iskusni strateg.
Po mnogim ocenama, bugarski šampion je favorit u duelima sa Crvenom zvezdom u trećem kolu kvalifikacija.
"Mnogi ga tako vide, a najdraže mi je što njihovi igrači i trener tako gledaju. Drago mi je što su nam se obradovali".
Osvnuro se Božović još jednom i na mečeve sa Valetom.
"Svi pričaju 'tamo neki Maltežani', ali u timu imaju najmanje Maltežana. Uglavnom su Argentinci i Italijani. I trener im je Italijan... Uopšte ta ekipa nije loša, možda i najbolja od onih koje su igrale u prvom kolu kvalifikacija... Napravili smo neke greške koje nismo smeli, ali svi gledaju samo dva centralna odbrambena igrača i ima tu malo preterivanja što se tiče njihove krivice. Ekipa mora da se brani i da napada kolektivno. Ako je bilo pritisaka na odbranu, to je zato što napadači i vezni igrači nisu odradili svoj posao kako treba. Uz to, imamo dva beka koji često zaboravljaju svoju ulogu u ekipi i idu napred, pa ostavljaju štopere na 'vetrometini'", stao je Božović u odbranu Aleksandra Lukovića, Zorana Rendulića i Tomasa Fibela.
Trener crveno-belih najavio je i određene promene u timu za utakmicu sa Napretkom.
"Neke igrače ćemo odmoriti, neki će igrati. Sve će zavisiti od toga kako će se ko osećati", rekao je i potom se nadovezao:
"Igraće Petković... Kada ne igra Petković, vi pitate zašto ne igra, a kada igra, onda pitate zašto ne igra neko drugi... Igra Petković", otkrio je Božović.
Na konkretno pitanje o povratku Srđana Plavšića među 18 igrača, takođe je dao potvrdan odgovor.
"Hoće, biće u konkurenciji za tim".
Ulaznice za ovu utakmicu koštaju 300 dinara za severnu tribinu, 400 za istočnu i 500 dinara za zapadnu.