Vesti
Sport
Nova "šestica" Partizana: Branislav Ratkovica!
29.07.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Nova "šestica" Partizana: Branislav Ratkovica!
Iskusni plejmejker potpisao je ugovor sa crno-belima. Drugi put u karijeri sarađivaće sa Aleksandrom Džikićem.
KK Partizan brzo je reagovao na iznenadni rastanak sa Aleksandrom Cvetkovićem i nakon tri dana ozvaničio saradnju sa novim plejmejkerom.
Ulogu kreatora igre crno-belih u sledećoj sezoni preuzeće i Branislav Ratkovica (31, 193 cm), plejmejker sa velikim iskustvom, koji je prošle sezone osvojio titulu šampiona Bugarske sa Levskim.
Klub iz Humske potvrdio je u petak popodne na svom zvaničnom sajtu da je potpisao ugovor sa nekadašnjim mladim reprezentativcem Srbije i Crne Gore, koji je u Bundes ligi bio i asistent sezone.
Ratkovica će u Partizanu nositi dres sa brojem "šest".
"Drago mi je što sam došao u Partizan, klub za koji navijam od malena. Iako sam deset godina proveo u inostranstvu, sa velikom pažnjom sam pratio sve igre crno-belih. Pre nekoliko godina je bilo pregovora koje smo eto sada smo uspeli da realizujemo. Jednostavno je, Partizan se ne odbija iako imaš i neke druge ponude. Drago mi je što sam ponovo u Srbiji i što ću raditi sa trenerom Džikićem sa kojim sam jedno kratko vreme sarađivao u Atlasu", rekao je plejmejker posle potpisivanja ugovora.
Ozvaničenjem njegovog dolaska, Partizan je dobio i treće pojačanje ovog leta, posle dolazaka reprezentativca Stefana Birčevića i Đorđa Majstorovića.
Ratkovica je seniorsku karijeru počeo u Beopetrolu, nastavio je u Atlasu, iz kojeg se 2007. otisnuo u inostranstvo, gde je igrao za nemačke klubove Oldenburg, Tibingen i Artland, kao i za turske Alijagu i Olin i ukrajinsku Politehniku.