Vesti
Sport
Saša Ilić: Ne mogu sam, treba mi pomoć
02.08.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Saša Ilić: Ne mogu sam, treba mi pomoć
Kapiten Partizana Saša Ilić o delikatnom trenutku u klubu posle očajnog starta u novoj sezoni. "Treba nam pobeda, da se vratimo u normalu", kaže on za MONDO.
Kad je teško - ubacuj u igru Sašu Ilića! Tako je bilo prethodnih sezona u Partizanu. Ali, ni vremešni kapiten Partizana ne može sve sam.
Saša Ilić priznaje da mu nije lako posle očajnog starta sezone, ali je svestan da od kukanja nema nikakve koristi.
U razgovoru sa našim kolegom kolumnistom Nebojšom Petrovićem dva dana posle kraha u Kruševcu, podseća da je navikao na turbulentne periode tokom karijere:
"Izuzetno teška situacija. Niko od nas nije očekivao da ćemo tako brzo završiti evropsku avanturu i da ćemo u prva dva kola osvojiti samo bod. To je šok koji ostavlja posledice i treba nam vreme da se vratimo u normalu. Jedno je sigurno, Partizan je dovoljno jak klub da prevaziđe sve probleme i da krene da pobeđuje. Samo serija dobrih rezultata baca u zaborav sve ružne događaje iz prethodnog perioda", kaže legenda Partizana.
Kada naiđu teški trenuci, mladi igrači obično gledaju u starije. Direktno u oči. Kao da u njima traže putokaz za izlaz iz tunela.
"Ja probam, tražim način da ih trgnem, ali to je komplikovano. Nisam neka osoba koja sama može da ih gura napred. Treba mi pomoć. I ja često potonem jer veoma emotivno doživljavam svaki neuspeh. Verujte, mnogo mi je teško. Jedino što, za razliku od njih, meni nije prvi put da prolazim kroz ovakve situacije. Uvek je recept bio isti. Glavu gore i što pre prva pobeda. Sve posle toga dolazi na svoje mesto. Partizan mora da stane na noge".
Ko je kriv? U srpskom fudbalu ne postoji dilema. Račun se ispostavlja uvek na istu adresu.
"Daleko od toga da je Ivan Tomić jedini krivac. Ali kod nas je tako. Nekako je normalno da trener ispašta zbog loših rezultata. Lakše je smeniti jednog čoveka, nego 30 igrača. Možda nam je i potrebna neka promena. Bilo šta samo da se pokrenemo iz letargije. Imam osećaj da ćemo već protiv Vojvodine zaigrati dobro i pobediti. Posle će sve biti lakše".
Prva velika utakmica u ovoj sezoni. Jedna od retkih u domaćem prvenstvu. Da je više derbija, bilo bi i više asova poput Saše Ilića. Samo dueli puni inteziteta, mame publiku, stvaraju junake i određuju idole.
Legenda Humske diže obe ruke za Regionalnu ligu:
"Svakako bih voleo da se projekat realizuje. Znam da on vuče sa sobom razne peripetije jer navijači ne žele susrete sa klubovima iz bivših republika. Za mene nema dileme. Pratio sam ligu u staroj Jugi i odgovorno tvrdim da je bila među pet najkvalitetnijih u Evropi. Sve je vrvelo od vedeta i majstora fudbala. Nema sumnje da bi takvo takmičenje podiglo kvalitet fudbala. Klubovi bi bili magnet za igrače zvučnih imena i sve bi poprimilo jednu drugu sliku. Što se mene tiče, apsolutno sam za Regionalnu ligu".