Vesti
Politika
Maršićanin menja Rašković Ivić na mestu lidera DSS
02.08.2016. 20:00
Izvor: Blic
Maršićanin menja Rašković Ivić na mestu lidera DSS
Predsedništvo Demokratske stranke Srbije konstatovalo je danas ostavku na mesto predsednika stranke Sande Rašković Ivić, koja je ovlastila potpredsednika stranke Dragana Maršićanina da je zamenjuje.
Predsedništvo DSS jedinstveno i odlučno odbacuje sve spekulacije o postojanju podela u stranci, navedeno je u saopštenju, u kome se kaže da je postojanje i slobodno zastupanje različitih mišljenja, do donošenja odluke stranke, normalno i uobičajeno u svim strankama koje su demokratske.
Sva otvorena pitanja koja proističu iz takvih razlika, uključujući i pitanje lokalnih koalicija, rešavaće se u okviru organa stranke, po postupku utvrđenom Statutom i ni na koji način neće uticati na odlučan opozicioni stav DSS, kaže se u saopštenju.
Predsedništvo je, stoji u saopštenju, potpuno jedinstveno u stavu da DS S ostaje na poziciji nepomirljive opozicije vlasti Srpske napredne stranke i oko nje okupljenih stranaka, čija se današnja spoljna i unutrašnja politika ocenjuju kao suprotne državnim, nacionalnim i ekonomskim interesima Srbije.
Rašković Ivić je rekla da svoje političko delovanje nastavlja u okviru organa stranke i kao predsednica poslaničke grupe DSS u Skupštini Srbije.
Predsedništvo DS S je ocenilo da je Rašković Ivić, preuzimajući rukovođenje strankom u izuzetno teškom trenutku i vodeći je u veoma složenim političkim okolnostima, ulažući ogroman trud i energiju, ostvarila za DSS izuzetno značajan rezultat - povratak u Skupštinu Srbije.
Svi organi stranke nastavljaju sa radom u neizmenjenom sastavu: Izvršnim odborom rukovodi Dejan Šulkić, Političkim savetom Dušan Proroković, a Stručnim savetom Aleksandar Popović, navedeno je u saopštenju.