Vesti
Sport
EMOTIVNI OPROŠTAJ IBANjEZA: Zvezda zaslužuje da igra Evropu svake godine, a ne kvalifikacije
03.08.2016. 20:00
Izvor: novosti.rs
EMOTIVNI OPROŠTAJ IBANjEZA: Zvezda zaslužuje da igra Evropu svake godine, a ne kvalifikacije
Mislio sam da ostajem do kraja evropskih kvalifikacija, a ne samo za Ligu šampiona. Ipak, u klubu kažu da će još pokušati da se dogovore sa Trabzonom, kaže Luis Ibanjez
JEDAN momak je za Crvenu zvezdu prolio krv i znoj od prvog dana kad je kročio na "Marakanu", a sa nje odlazi u suzama. Luis Ibanjez se od crveno-belih oprostio pogotkom u meču protiv Ludogoreca, ali je više nego išta želeo da vidi klub u Ligi šampiona ili barem Ligi Evrope.
- Teško mi je pao ovaj poraz, loše sam spavao. Jedva malo. Mnogo mi je žao zbog svega, borili smo se, ali su presudili njihovo iskustvo i kvalitet - gutajući knedle, sedeći na stoličici pored novinara, danas posle treninga pričao je tiho Argentinac.
Da postoji odredba u predugovoru sa Trabzonom da "ostaje u Zvezdi do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno najkasnije do 25. avgusta", saznao je tek posle utakmice. Zbog toga mu je bilo još teže.
- Iskreno, nisam znao da će mi to biti poslednja utakmica za Zvezdu. Znao sam da postoji neka klauzula da ako ne odem u Trabzon, Zvezda mora da plati milion evra. Mislio sam da ostajem do kraja evropskih kvalifikacija, a ne samo za Ligu šampiona. Ipak, u klubu kažu da će još pokušati da se dogovore sa Trabzonom. Ne znam više, ja sam samo mislio na Zvezdu, na kvalifikacije.
Ambijent pune "Marakane" i atmosfera koja je napravljena protiv Ludogoreca presudili su da Argentinac vrelih julskih dana prošle godine u Krškom odluči da dođe u Zvezdu.
- Za takvu utakmicu sam živeo, sve vreme sam čekao taj trenutak. Igrao sam derbi pred punim stadionom, ali ovo što su navijači napravili je nezaboravno. Pokazali su zašto se o Zvezdi priča u celom svetu. Ovaj klub zaslužuje da igra u Evropi svake godine, a ne ovako, da se bori kroz kvalifikacije. A nadam se da će uspeti.
Šanse su još tu, ali u plej-ofu za Ligu Evrope proći će bez Ibanjeza (zaradio je žute kartone), kome je bilo sve teže da odgovara na pitanja.
- Teško mi je, ne mogu više da pričam. Izvinite... - suznih očiju prekinuo je priču Ibanjez, jer sve što je imao da kaže govorio je uvek na terenu.
Davao je Lučo uvek 100 odsto, igrao i povređen, protiv Ludogoreca pod blokadom, izvodio slobodnjake i penale sa pokidanim ligamentom skočnog zgloba, borio se kao lav svim mogućim sredstvima, živeo svaki sekund utakmice, treninga, života u Beogradu i Zvezdi.
Crveno-beli ostaju ne samo bez igrača, već više bez sjajnog čoveka. Motivatora, smirenog i racionalnog, spremnog da uvek radi u interesu kluba. Proći će mnogo vremena dok na "Marakanu" ne stigne neko bar sličan Luču Ibanjezu.
RENDULIĆ: NEVEROVATNI NAVIJAČI
ATMOSFERA na stadionu "Rajko Mitić" bila je neopisiva. Ta strast sa tribina, navijanje, pesma, fascinirali su svakoga, ali nažalost nisu bili dovoljni igračima da nadmaše sebe i prođu boljeg od sebe. Govoreći da Evropa ne prašta ni najmanju grešku, štoper Zoran Rendulić se osvrnuo na ambijent:
- Najviše mi je žao navijača. Atmosfera koju su oni napravili treba da se doživi, rečima ne može da se opiše taj neverovatan osećaj. Mislio sam da mogu još jednu utakmicu da odigram od te doze adrenalina. Hvala im na svemu.