Vesti
Sport
Ovo su Noletove prve reči posle debakla u Riju
08.08.2016. 20:00
Izvor: vesti-online
Ovo su Noletove prve reči posle debakla u Riju
Želeo je Novak Đokovič zlato u Riju, propustio je Dejvis kup, možda i žrtvovao Vimbldon da bude što odmorniji za Olimpijske igre, ali... Već na startu je naišao na razigranog Huana Martina del Potra, koji je "leteo" na terenu i forhendima razbijao igru Srbina.
- Ovo je težak, možda i najteži poraz u mojoj karijeri. Sigurno da ovo nije moj poslednji poraz, niti sam ja poslednji sportista koji će izgubiti na Olimpijskim igrama, ali sada ovako neposredno posle meča, boli užasno. S obzirom da su se mnogi ljudi oslanjali na mene i mnogo očekivali, ja im se izvinjavam što sam ih izneverio. To je sport. Idemo dalje - rekao je Novak posle poraza na startu Rija i dodao:
- Neću da zvučim kao da sada kukam, ali sve što sam postigao podarili su mi Bog i život, na čemu sam izuzetno zahvalan. Ove Olimpijske igre su bile toliko željno iščekivane, a nisam mogao da pružim maksimum. Ne tražim izgovor. Tužno je završiti na ovaj način.
Kao pravi sportista, Novak je čestitao rivalu.
- Huan je sjajan momak, još bolji teniser, imao je mnogo poteškoća sa povredama poslednjih nekoliko godina, nedostajao je tenisu. I u presudnim momentima je odigrao bolje, zato mi ostaje da mu čestitam na izvanrednoj igri - zaključio je najbolji teniser današnjice.