Vesti
Politika
Radulović duguje preko milion dinara za porez u Kaliforniji
09.08.2016. 20:00
Izvor: Pravda
Radulović duguje preko milion dinara za porez u Kaliforniji
BERLIN- Američke federalne vlasti su još 2005. najavile prinudnu naplatu poreza od lidera pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića, potvrđeno za Dojče vele u okružnoj kancelariji u San Mateu, a to isto su učinile i kalifornijske poreske vlasti godinu dana ranije zbog, kako se navodi, mnogo manjeg pribeleženog duga.
Kako je objavio Dojče vele na svom portalu ta kancelarija je zadužena da čuva i izdaje dokumentaciju za poreske obveznike iz tog područja, između ostalog i gradića Barlingejma gde je Radulović živeo.
Prema dokumentu koji je Dojče vele objavio u petak, a čija je zvaničnost, kako navode "sada nanovo potvrđena", IRS je Saši Raduloviću za poreske godine 2000. i 2002. pribeležio poreski dug od ukupno 1.069.670 dolara i 25 centi na ime federalnog poreza na prihod.
"U San Mateu su još rekli da do danas IRS nije povukao obaveštenje o aktiviranju založnog prava, što se čini u slučajevima kada poreski obveznik izmiri svoja dugovanja," piše dalje Dojče vele.
To, međutim, kako se ističe, nije sve.
Osim obaveštenja IRS, koje je zavedeno pod šifrom 2005-125219, na ime Saše Radulovića postoji još jedan dokument pod brojem 2004-189895, o kojem do sada nije bilo reči.
"U okrugu San Mateo kažu da se takođe radi o aktiviranju založnog prava, ali ovoga puta u korist države Kalifornije zbog neplaćenog poreza na prihod toj državi. Poreska uprava izdala je odgovarajuće obaveštenje 2004. zbog neplaćenog poreza na prihod od 8.022 dolara i 58 centi. Ni ovde kalifornijski poreznici nikada nisu povukli svoje obaveštenje iz čega proizilazi da dug još postoj", preneo je Dojče vele.
Ovaj medij ističe da Saša Radulović ponovo nije želeo da govori za njih, ali je putem društvenih mreža poručio da je već u kontaktu sa američkim poreskim vlastima i da će sve razjasniti, te o tome izvestiti javnost.
U samom IRS je za Dojče vele potvrđeno da se sva dostupna dokumentacija o poreskom obvezniku može pronaći u odgovarajućem okrugu koji je zadužen za izdavanje dokumenata – u ovom slučaju u San Mateu.
Dodaju da IRS po zakonu ne može da potvrdi, demantuje ili komentariše informacije o pojedinim obveznicima.