Vesti
Sport
Novak objasnio zašto ne ide u Sinsinati
10.08.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Novak objasnio zašto ne ide u Sinsinati
Prvi reket sveta rekao je da je povreda ručnog zgloba stigla kao posledica gustog rasporeda i da mora da preskoči jedini masters na kojem nema titulu kako bi zalečio povredu
Posle rane eliminacije u singlu i dublu na Olimpijskim igrama iz Rija je stigla i vest da će najbolji teniser sveta Novak Đoković preskočiti i turnir masters serije u Sinsinatiju, koji startuje u nedelju.
Nekako stidljivo kao razlog slabog učinka u Brazilu provukla se povreda, a Đoković je u obrazloženju organizatorima turnira u Sinsinatiju i konačno obelodanio o čemu je zapravo reč. U pitanju je povreda zgloba leve ruke.
"Tužan sam što moram da saopštim da ove godine neću nastupati na mastersu u Sinsinatiju. Suočavam se sa povredom koja je uzela danak zbog veoma gustog i aktivnog rasporeda ove godine. Odigrao sam mnogo mečeva i moram da odmorim kako bih je zalečio", saopštio je Đoković i dodao da "uvek ima visoka nadanja kada se vraća u Sinsinati kako bi osvojio jedini masters turnir koji mu nedostaje".
Đoković će tako propustiti još jednu priliku da trijumfuje u Sinsinatiju, čiji mu pehar jedino nedostaje u kolekciji masters trofeja. On je pet puta igrao za titulu, ali je svaki put pretrpeo poraz, uključujući i prošle godine, kada ga je nadigrao Rodžer Federer (7:6, 6:3).
"Nažalost, Novak je pretrpeo neugodnu povredu, i mi mu želimo brz oporavak", stoji u saopštenju organizatora turnira, koji su izrazili nadu da će uprkos izostanku najboljeg gledaoci moći da vide druge dobre tenisere, kao i da će to biti dobra prilika i za mlađe, čije vreme tek dolazi.
Đoković je igrao u 14 finala na poslednjih 15 turnira masters serije, a na poslednjem u Torontu, neposredno pred početak Olimpijskih igara osvojio je rekordnu 30. titulu.
Organizatori mastersa u Sinsinatiju su sa kiselim osmehom primili otkaz Đokovića, jer to znači da ove sezone neće nastupati nijedan prošlogodišnji finalista. Rodžer Federer je još ranije otkazao nastup na Olimpijskim igrama, a potom i na svim turnirima do kraja godine.
Najbolji igrač sveta najavio je da će njegov naredni turnir biti US Open, poslednji grend slem sezone, koji počinje 29. avgusta u Njujorku.