Vesti
Sport
Kalkulacije: "Biti ili ne biti" za delfine
11.08.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Kalkulacije: "Biti ili ne biti" za delfine
Ovako stoje stvari uoči finiša grupne faze olimpijskog turnira.
Situacija je teška, alarmi su uključeni, ali vera u pobedu i u naš tim apsolutno postoji!
Uostalom, šampioni Evrope i sveta - naši zlatni "delfini", godinama su nam dokazivali od čega su sazdani, ulivši nam veru da u najtežim i komplikivanim situacijama znaju da reaguju.
A trenutna situacija je baš takva - komplikovana. Što bi selektor Dejan Savić rekao: "Strašno je, ali ne i gotovo".
U skladu s tim, pogledajmo šta očekuje naš tim u preostala dva kola.
Pre svega, plasman u drugu fazu obezbediće po četiri ekipe iz obe grupe i ukrstiće se u četvrtfinalu po principu "prvi-četvrti, drugi-treći". Tabele trenutno izgledaju ovako:
Grupa A: Brazil 6, Grčka 4, Australija 3, Mađarska 3, Srbija 2, Japan 0.
Grupa B: Italija 6, Španija 4, Hrvatska 4, Crna Gora 2, SAD 2, Francuska 0.
Parovi 5. kola (12. avgust):
Grupa A: Mađarska - Japan (petak u 14.00), Grčka - Brazil (subota ujutro, 00.30), Srbija - Australija (subota ujutro, 03.10)
Grupa B: Hrvatska - Italija (petak u 15.20), SAD - Crna Gora (petak u 16.40), Španija - Francuska (subota ujutro, 01.50 časova)
Parovi 6. kola (14. avgust):
Grupa A: Australija - Grčka, Srbija - Japan, Brazil - Mađarska
Grupa B: Crna Gora - Španija, SAD - Italija, Francuska - Hrvatska.
Pred "delfinima" su dve utakmice u kojima imaju apsolutni imperativ pobede. Australijanci ulaze u predstojeći meč protiv našeg tima sa bodom više, što jasno upućujuće na zaključak šta bi se dogodilo u slučaju da Srbija ne trijumfuje.
Naš tim dočekaće taj, najznačajniji duel, sa željom da pobedi dva rivala - Australijance, ali i sebe, svoje pritiske i barijere. Ako u tome uspeju, srpski vaterpolisti skinuće zaista veliki teret sa leđa i otvoriti sebi put ka četvrtfinalu.
Sada već moraju, jer popravnog nema!
U drugoj grupi - "B", Italija zauzima prvo mesto na tabeli sa šest bodova, ali i dva teška izazova do eliminacija, jer će u sledećem kolu igrati protiv Hrvatske, a u poslednjem protiv Amerikanaca Dejana Udovičića, kojima gori pod nogama kao i našem timu.
Što se tiče našeg tima, računica je sasvim jasna, kao i apsolutna vera u ovaj sastav, uprkos činjenici da u tri kola nije ostvario pobedu. Posle remija sa Mađarima i Grcima, kao i poraza od Brazila, i dalje postoji prostor za reakciju i za veliki zaokret.