Vesti
Žuta štampa
GEJ AKTIVISTA PRETUČEN U BEOGRADU: Evo šta je poručio napadaču
22.08.2016. 20:00
Izvor: Kurir
GEJ AKTIVISTA PRETUČEN U BEOGRADU: Evo šta je poručio napadaču
BEOGRAD - Dvojica nepoznatih počinilaca brutalno su danas fizički napali gej aktivistu i organizatora Parade ponosa Beograd Bobana Stojanovića, saopštila je Parada ponosa Beograd.
Stojanović je, kako se navodi, razgovarao telefonom na uglu ulica Carice Milice i Maršala Birjuzova oko 15.20 sati, kada je jedan od napadača počeo da dobacuje: Evo ga peder! Da bi mu nakon toga zadao snažan udarac u predelu nadlaktice i nastavio da mu se unosi u lice uz prozivanje Stojanovića na osnovu seksualne orijentacije.
On je uspeo da se odmakne od napadača koji su nastavili da ga ponižavajućim tonom vređaju pred građanima koji su se tu zateklli.
On je na svom Fejsbuk profilu postavio status kojim osuđuje fizički napad, koji je izvela zasada nepoznata osoba.
On je uputio poruku napadaču: “Baš bih voleo da ovom što me je upravo pretukao na ulici sin bude peder. Zaista.”
- Kao i posle svakog napada osećm se uplašeno i ljuto. Ovo nije prvi napad koji doživljavam i prvo što mi padne na pamet nakon toga je moglo je i gore. To nije u redu. Siguran sam da sam ja danas samo jedan od nekoliko LGBT osoba koje su u Srbiji napadnute. Moja je obaveza da o tome govorim - rekao je Stojanović.
Svaka fizička povreda prođe, istakao je Stojanović, ali mržnja koju vidimo u očima onih koji nas maltretiraju i prebijaju, koji nas svakodnevno ponižavaju, ostaje dugo u sećanju i utište da se osećamo nesigurno.
Veliki broj poznatih ličnosti se solidarisao sa Stojanovićem i osudio napad na njega, a ovim povodom se oglasio i njegov partner Adam Puškar:
"Drugari hvala na podršci, ali znam trenutno koliko i vi. Boban je izašao do banke i neka dvojica su ga napala, policija je došla nakon poziva i sad čekam da vidim šta i kako", napisao je Adam.
Nakon napada Stojanović je prijavio slučaj policiji koja je izašla na lice mesta i potraga za počiniocima je u toku, naveo je Beograd Prajd.