Vesti
Sport
"Zlatni orlić" vodi Dinamo kroz Ligu šampiona?
26.08.2016. 20:00
Izvor: Mondo
"Zlatni orlić" vodi Dinamo kroz Ligu šampiona?
Dinamo iz Zagreba, navodno, zainteresovan da dovede nekadašnjeg učenika Zvezdine škole i svetskog prvaka sa Novog Zelanda.
U Crvenoj zvezdi prošao je najbitniji period fudbalskog školovanja, ali za prvi tim crveno-belih nikada nije zaigrao.
Sreću je potražio u Sloveniji, gde je dve sezone igrao za Domžale, a zatim se preselio u daleki Kazahstan i sa Astanom, prošle sezone, bio senzacija u Ligi šampiona.
Nemanja Maksimović sada je na pragu da se vrati na Balkan, u glavni grad, ali Hrvatske.
Navodno je Dinamo iz Zagreba, ovogodišnji učesnik Lige šampiona, zainterseovan za veznog fudbalera, koji se proslavio na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina. Maksimović je bio kapiten zlatne generacije i njegovim golom rešena je finalna utakmica sa Brazilom.
Mediji pišu i da je Zlatko "Cico" Kranjčar, trener "modrih", poslao u Astanu pomoćnika Marijana Vlaka iz samo jednog razloga - Nemanje Maksimovića.
Dinamo je i pored bogate prodaje igrača ovog leta, uspeo po četvrti put u poslednjih šest sezona da se plasira u Ligu šampiona. Prvi čovek trofejnog zagrebačkog kluba Zdravko Mamić sada je rešio i da ozbiljno, ali pre svega profitabilno pazari, kako bi kasnije Maksimovića mogao da prosledi za ogromnu sumu u najjače klubove Evrope.
Nema sumnje da bi dovođenje srpskog fudbalera bio pun sportski pogodak...