Vesti
Politika
Vedrana Rudan o Milanoviću: "Sram me zemlje u kojoj je ovo bilo premijer"
26.08.2016. 20:00
Izvor: Blic
Vedrana Rudan o Milanoviću: "Sram me zemlje u kojoj je ovo bilo premijer"
Sram me je zemlje u kojoj je nekad ovo bilo premijer. Vređa naše susede koji će nam doveka ostati susedi. Srbe naziva “šakom jada” a Bosnu i Hercegovinu “bigšitom”. Ovo je samo deo stava hrvatske spisateljice Vedrane Rudan povodom uvreda bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića koje je izneo o Srbiji u razgovoru sa braniteljima.
- Milanović, službeno najveći levičar u Hrvata, sastao se sa grupom desničara da bi im objasnio kako u Hrvatskoj ima i Hasanbegović veći od Hasanbegovića. Zaista mi nije jasno kako se na našoj političkoj sceni u jeku kampanje mogao ukazati ovakav glupan. Da mu nisu svi doma, kako bi rekli moji čakavci, znamo odavno ali sve bi trebalo imati svoje granice pa i političko delovanje bahatog mužjačine - napisala je Rudan na svom blogu. Ona je u svom maniru, nebiranim rečima, počastila bivšeg premijera hrvatske Zorana Milanovića nimalo laskavim epitetima.
- Da li su SDP-ovci pri sebi? Balašević je znao reći da su luđake nekad puštali samo za vikend. Ovaj je na slobodi stalno a nigdje na vidiku ni lečnika ni lekova ni košulje. Šta čeka SDP? Umesto da se riješi hejtera koji ne preza ni pred čim da bi postao premijer, prelazi preko njegovih sranja kao da se ništa ne dešava - pita ona.
Milanoviću se, kako ocenuje, “živo fućka za pozdrav ‘za dom spremni'”, preti Srbiji, vređa sve njene građane i svu hrvatsku pamet, čini sve da bi ovu lepu, malu zemlju zatrovao mržnjom.
- Možda me sve ovo ne bi toliko pogodilo da nisam na Pelješcu. Jučer sam stajala na brdu, gledala u blještavo, plavo more, drveni je jedrenjak lagano plovio, trajekt pun turista rezao je more. Muž i ja ručali smo pod smokvom. Domaćin, rođeni Pelješčanin, skuhao nam je riblju juhu, spremio hobotnicu na grožđu i ispekao ribu. Za desert smo jeli smokve koje je ubrao za nas. Pelješac je jedno od najljepših mjesta na svijetu. Mislite da ova priča nema veze sa divljakom Milanovićem? Ima. Gosti našeg domaćina k njemu dolaze iz Bosne i Hercegovine a kći mu radi u Nišu. Kad se mi iz Rijeke, ljudi iz Bosne i Hercegovine i mladi bračni par iz Niša nađemo za istim stolom, da li smo mi zaista hrpa govana ili ipak ljudi? - napisala je Vedrana Rudan.
Ona ocenjuje da je Hrvatska, nažalost, primitivna zemlja jer njome vladaju milanovići.
- A sve bi moglo biti i drugačije i ljepše. Kad bi se našao netko tko bi dekretom u smrdljivu hrvatsku politiku mogao uvesti pristojnost, poštenje, empatiju prema svim ljudskim bićima ma gde živeli i kako se zvali, ova bi zemlja iznutra postala lepa onako kako je izvana. Moj predlog za početak. Esdepeovci, šutnite tog bigšitera iz svojih redova ako sebi i nama zaista želite dobro - predložila je Vedrana Rudan.