Vesti
Sport
Ivana Španović diže Dijamantski trofej u Cirihu
31.08.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Ivana Španović diže Dijamantski trofej u Cirihu
U četvrtak, 1. septembra, od 19 časova, počinje takmičenje u skoku u dalj na završnom mitingu Dijamantske lige u Cirihu. Ivana već pobednik.
Finale u prvih 16 disciplina najelitnijeg takmičenja u atletici - Dijamantske lige - biće održano u Cirihu, 1. septembra na čuvenom "Weltklasse" mitingu.
Među ovih šesnaest diciplina nalazi se i skok udalj, tako da će ljubitelji atletike u Srbiji imati prilike da vide najbolju srpsku atletičarku Ivanu Španović u još jednom, finalnom susretu ove sezone sa najboljim daljašicama sveta.
Osvajačica bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru je među retkima koja i bez dvostrukih bodova u Cirihu, ima nenadoknadivu bodovnu prednost i već je osvojila Dijamantski trofej.
Naime, u istoj poziciji nalaze se samo Reno Lavilenil (skok motkom), Dafne Šipers (200m), Kendra Harison (100m prepone) i Sandra Perković (bacanje diska). Ovo su "šampioni na čekanju", kojima je zbog njihove dominacije tokom cele sezone dovoljno samo da se pojave u Cirihu, a potom na svečanoj ceremoniji i da preuzmu Dijamantski trofej.
Na startnoj listi nalaze se sve finalistkinje Olimpijskih Igara iz Rija, među kojima i olimpijska šampionka Tijana Bartoleta, kao i vicešampionka Britni Ris.
Sudeći po prijavama, biće ovo repriza finala Olimpijskih Igara iz Rija.
Ivana ukupno do sada osvojila 56 bodova zahvaljujući pobedama u Šangaju, Oslu, Štokholmu Lozani,
Parizu i drugom mestu u Judžinu. Na taj način atletičarka Srbije ušla je i u istoriju, jer je jedina daljašica u istoriji Dijamantske lige koja je trijumfovala na 5 mitinga u toku jedne sezone.