Vesti
Politika
Mihajlović: Ne razmišljam o kandidaturi
05.09.2016. 20:00
Izvor: Blic
Mihajlović: Ne razmišljam o kandidaturi
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da ne razmišlja da se kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima, kao i da će onaj kandidat koji dobije podršku Aleksandra Vučića biti predsednik Srbije.
- Mislim da je biti predsednik Srbije zaista velika čast i kruna političke karijere, ali ja o tome trenutno ne razmišljam. Zaista ne znam da li (Vučić) o tome razmišlja, ali sigurno da će onaj kandidat koji bude imao njegovu podršku biti predsednik Srbije - rekla je Mihajlović za B92 odgovarajući na pitanje da li razmišlja o kandidaturi.
Na pitanje da li može 5. oktobar da posvađa SNS i SPS, Mihajlović ističe da 5. oktobra nikako ne može da ih zbliži, ali da je taj datum 'sada prošlost'.
- Ono što je potpuno sigurano jeste da je danas 5. septembar i program vlade i ono na čemu svi zajedno radimo - dodala je Mihajlović.
Govoreći o razlozima zašto se išlo na izbore, Mihajlović kaže da su tražili od građana mandat da nastave započete reforme.
- To je bio osnovni razlog zašto smo imali izbore, bilo je puno teških odluka, dobili smo mandat i formirali vladu i sada idemo dalje, puno je posla ispred cele vlade - dodala je Mihajlović.