Vesti
Sport
Radonjić: Za EL potrebna pojačanja, prvo centar
19.09.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Radonjić: Za EL potrebna pojačanja, prvo centar
Trener Crvene zvezde mts najavio predstojeću sezonu.
Srpski i regionalni šampion, Crvena zvezda mts, i u predstojećoj sezoni igraće četiri takmičenja: ABA ligu, Evroligu, prvenstvo Srbije i Kup Radivoja Koraća.
Trener Dejan Radonjić istakao je da su pred ekipom veliki izazovi i da će ponovo primarni cilj biti pehar ABA lige.
"Veliki izazovi su ispred nas. Želimo da ostvarimo one stvari koje su potrebne da kontinuitet Zvezde bude prisutan. ABA liga je prioritet i ove godine. Siguran sam i svestan da će biti mnogo teško. Nadam se da će sezona proteći uz što manje problema", rekao je Radonjić na predstavljanju tima u Kombank areni i dodao da se "sklapanje tima" razlikovalo u odnosu na prethodne sezone.
"U pitanju je kompleksan posao. Mnogo toga dobrog smo uradili", ocenio je.
Crveno-beli su prošle sezone stigli do osam najboljih timova Evrope, a da bi ponovo ostvarili uspeh u najjačem evropskom takmičenju, biće potrebno pojačati ekipu, smatra Radonjić.
"Trudićemo se da budemo dobri, ali treba realnije sagledavati stvari. Potrudićemo se, u kom god sastavu igrali, da ekipe koje dolaze u Beograd ne misle da će lako odneti bodove", poručio je Zvezdin trener.
Govoreći o dolasku novih igrača, istakao je da se nada da će oni "doći što pre". U prvom planu biće dovođenje centra.
"Pokušaćemo da nađemo najbolja moguća rešenja u ovim okolnostima. Znam da je jako teško doći do idelanih rešenja. Na visokoj poziciji smo u deficitu i to nam je neophodno da bismo bili konkurentni u evropskom takmičenju", naveo je Radonjić.
Kada je reč o domaćim takmičenjima, Zvezda će pokušati da ponovi uspehe iz prethodnih sezona. Pripreme za nove izazove odvijaju se po planu, konstatovao je strateg crveno-belih i dodao:
"Ambijent je bio izvanredan, momci dobri. Što nam je bila želja, to smo i uradili".
Zvezda će sezonu početi 30. septembra, kada će u prvom kolu ABA lige dočekati MZT iz Skoplja.