Vesti
Politika
Palma častio 10 studenata sa po 5.000 dinara u indeks, besplatno u muzej, na bazen i zoološki vrt
19.09.2016. 20:00
Izvor: Blic
Palma častio 10 studenata sa po 5.000 dinara u indeks, besplatno u muzej, na bazen i zoološki vrt
Predsednik Skupštine grada Daragan Marković Palma podelio je danas indekse brucošimqa Fakulteta pedagoških nauka i u deset indeksa, koje su iz gomile od 210, izvukle dve studentkinje, stavio po 5.000 dinara.
On im je rekao da je to "pola njegove plate".
Po 5.000 dinara dobili su i studenti iz Kruševca, Aleksinca, Niša, Jagodine, Chuprije i Požarevca.
Marković je poručio da će od 8. do 10. novembra Skupština grada organizovati posetu Beču za 600 studenata koji studiraju u Jagodini i studenata iz Jagodine koji studiraju u drugim gradovima Srbije.
Podsetio je studente da uz indeks imaju besplatno kupanje na bazenima akva parka i besplatnu posetu ZOO vrtu i Muzeju voštanih figura.
Marković je obećao i da će Skupština grada sa milion i po dinara pomoći fakultetu da promeni prozore na zgradi fakulteta.
Pozdravljajući studente i profesore, sa govornice u amfitetaru, Marković je pomenuo da na Fakultetu pedagoških nauka studiraju mladi iz 40 gradova Srbiji, uklučujući i one iz najvećih gradova, te poručio da Fakultet pedagoških nauka u Jagodini "nudi najbolje uslove za studiranje".
"Saradnja grada i Fakulteta je na najvišem nivou", rekao je Marković, i podsetio da je grad pomogao mnogo fakultetu u poslednjih deset godina.
"Jagodina je jedan od industrijski najrazvijenijih gradova u Srbiji u kome radi šest inostranih fabrika a do marta radiće još četiri u kojima će biti zaposleno novih 1.500 radnika", rekao je Marković.
Svečanosti je prisustovao i načelnik Sskolske uprave za Pomoravski okrug Života Starčević, a dekan fakulteta Violeta Jovanović je Markoviću uručila povelju fakulteta za "doprinos i saradnju".