Vesti
Svet
Preživeo napad grizlija i sve snimio
03.10.2016. 20:00
Izvor: Kurir
Preživeo napad grizlija i sve snimio
Čovek koji je preživeo napad medveda na svom Fejsbuku je detaljno opisao kako je izgledao njegov bliski susret s podivljalom životnjom.
Tod Or iz američke savezne države Montana u subotu ujutru je otišao da prošeta šumom. Njemu divljina nije nepoznanica, dobro je znao kakve opasnosti vrebaju...
"Svakih 30 sekundi sam se okretao oko sebe i pazio da slučajno ne naleti neki medved", rekao je Or koga je opasni grizli ipak uspeo da uhvati u trenutku nepažnje.
"Bila je to ženka koja je pazila na svoju mladunčad. Nažalost, odlučila je da napadne", napisao je.Or je imao suzavac protiv medveda, ali nije puno pomoglo.
"Legao sam na zemlju, okrenuo lice prema tlu. Grizli je bio na meni, grizao mi ruke, ramena i leđa. Grizao bi nekoliko sekundi pa stao, a onda bi opet navalio na mene. Trajalo je nekoliko sekundi, ali meni je izgledalo kao večnost", rekao je.
Kako to izgleda kad te medved ugrize, Tod je detaljno opisao.
"Kao da te netko udara s maljem. Maljem na kojem su zubi!", kaže on.
Njegov automobil bio je udaljen oko pet kilometara od mesta napada.
"Rane na meni su izgledale grozno, ali bio sam uveren da ću preživeti. Bilo me samo strah da ne iskrvarim",priča.
Međutim, tu nije bio kraj Todovog pakla. Posle desetak minuta hoda pred njim se opet stvorio medved.
"Opet je nasrnuo na mene i počeo da grze ruke i ramena. Jasno sam čuo i da mi kosti pucaju. Ruka mi je utrnula, a zglobovi i prsti su bili potpuno neupotrebljivi. Krv mi se slivala niz lice. Nisam se pomerao i ponadao sam se da je ovo kraj", kaže ovaj mladić.
Srećom po Toda, medved je odjedanput stao.