Vesti
Sport
UŽIVA Tajna veza između Dženkinsa i Zvezde: Sve mi je nedostajalo, Srbija je fabrika košarke
04.10.2016. 20:00
Izvor: Blic
UŽIVA Tajna veza između Dženkinsa i Zvezde: Sve mi je nedostajalo, Srbija je fabrika košarke
Ljubimac “delija” zablistao je u drugom meču od povratka u Crvenu zvezdu i protiv Zagrepčana (88:64) opet je zaiskrila njegova ljubav sa navijačima.
Čarls Dženkins kao da je rođen u crveno-belom dresu. Nijedan stranac nije tako osećao klub, navijače, Beograd... Jednostavno, vidi se da uživa na svakom koraku, a pogotovo na terenu. Zbog toga se i ekspresno vratio na Mali Kalemegdan posle jednogodišnje epizode u Armaniju.
Protiv Cedevite je u svom stilu leteo po parketu hale “Aleksandar Nikolić”. “Đenka” je probijao, pogađao trojke, karakteristično se stezao posle svakog dobrog poteza i dobro poznata slika uz osmeh za radost navijača opet je tu.
- Sve mi je nedostajalo prošle sezone, najviše to da budem na terenu. Protiv Cedevite sam se ponovo osećao sjajno. Bio sam agresivan i pogađao sam. Konačno sam opet onaj pravi, stari ja, što je i zasluga tima - opet je srećan “Đenka”.Zvezdin Amerikanac je svestan da su imali mali pad u prvom delu i pored ubedljivog slavlja.
- Trener Dejan Radonjić nam je rekao u poluvremenu kako treba da igramo i to smo i uradili. Svi znaju da kod njega ne možeš da igraš bez odbrane. Mi smo odigrali našu igru sa mnogo trčanja i sjajnom odbranom, kao i što treniramo. To je naš zaštitni znak.
Dženkins je, kao i svi, bio oduševljen sa 16 asistencija Stefana Jovića.
- On je fantastičan plejmejker i naš lider, uvek će naći saigrača. Imamo odličnu hemiju u ekipu, bitno je da ostanemo fokusirani u narednim mečevima.