Vesti
Sport
Troicki po prvi put pobedio Nadala
12.10.2016. 20:00
Izvor: Beta
Troicki po prvi put pobedio Nadala
Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se danas u osminu finala Mastersa u Šangaju, pošto je pobedio petog tenisera sveta Španca Rafaela Nadala u dva seta, 6:3, 7:6.
Troicki, 31. igrač sveta, do svoje prve pobede u šest mečeva protiv Nadala došao je ubedljivom igrom, za sat i 35 minuta.
Teniseri su bili sigurni na svoje servise do rezultata 3:3, posle čega je Troicki vezao četiri gema, osvojio prvi set i poveo sa 1:0 u drugom. Posle toga su obojica osvajali gemove na svoj servis, a Troicki je u 10. gemu propustio meč loptu, prilikom servisa Nadala.
Srpski teniser je zatim osvojio gem na svoj servis bez izgubljenog poena, a bez većih problema svoj servis sačuvao je i Nadal, pa je meč odlučen u taj-brejku, koji je Troicki dobio sa 7:3.
Troicki će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela 71. tenisera sveta Amerikanca Tejlora Frica i Španca Roberta Bautiste Aguta, 19. na ATP listi.
Trociki do sada nije igrao protiv Frica, koji je u glavni žreb došao kroz kvalifikacije, dok je protiv Bautiste pretrpeo oba poraza i to ove godine, na turniru u Sofiji (3:6, 4:6) i Vinston Salemu (5:7, 7:6, 2:6).