Vesti
Svet
Asanž ostao bez interneta
17.10.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Asanž ostao bez interneta
Vikiliks je saopštio da je osnivaču ovog sajta "neidentifikovani državni činilac" prekinuo pristup internetu.
AP navodi da Vikiliks nije pružio više detalja u vezi s ovim slučajem.
Američka agencija podseća da je Asanž više od četiri godine nalazi u ambasadi Ekvadora u Londonu gde izbegava izručenje Švedskoj zbog optužbi seksualne prirode, kao i da je Asanž i pored toga nastavio da putem Vikiliksa (WikiLeaks)objavljuje procurele informacije iz SAD i sveta, uključujući i one koje su uzdrmale predsedničku kampanju Hilari Klinton u SAD.
"Ne mogu da vam otkrijem bilo kakvu informaciju", izjavila je za AP neimenovana žena koja se javila na telefon u ekvadorskoj ambasadi.
Agencija navodi da londonska policija odbila da komentariše slučaj.
Bivša Plejbojeva "zečica" Pamela Anderson juče je, nakon posete osnivaču sajta Vikiliks u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, izrazila strahovanje za Asanžovo zdravlje.
Kako je preneo "Dejli telegraf", bivša zvezda TV serije "Čuvari plaže" je kazala da se Asanž "drži veoma dobro", ali je izrazila zabrinutost za njega i njegovu porodicu.
Britanski list podseća da osnivač sajta, koji je australijski državljanin, živi već više od četiri godine u ambasadi Ekvadora, zemlje koja mu je dodelila politički azil.
On bi trebalo da bude saslušan u Švedskoj po optužbama seksualne prirode, koje on negira. Asanž veruje da će, ukoliko ode u Švedsku, biti izručen SAD i biti tamo saslušan zbog aktivnosti vezanih za Vikiliks.