Vesti
Sport
BUDUĆNOST CRVENO-BELIH Zvezdini omladinci nosili igru prvog tima
19.10.2016. 20:00
Izvor: Blic
BUDUĆNOST CRVENO-BELIH Zvezdini omladinci nosili igru prvog tima
Navijači Zvezde imaju puno razloga za zadovoljstvo posle gostovanja crveno-belih Njegošu u Lovćencu. Razlog naravno nije rezultat i laka pobeda već činjenica da je u drugom poluvremenu tog meča ceo Zvezdin vezni red bio sastavljen od omladinaca kluba.
"Vezu" u tom delu igre su činili: Uroš Račić, Veljko Nikolić, Luka Ilić i Luka Adžić. Bilo je zaista uživanje gledati ih, a naravno i njima je bilo drago što su zaigrali zajedno.

Najviše iskustva među njima ima Uroš Račić.

- Velika čast i obaveza za svakog od nas je nastup za seniorski tim Crvene zvezde. Jako sam srećan što su mi se u ekipi pridružili i Luka Ilić, Luka Adžić i Veljko Nikolić, momci koje pozajem jako dugo i sa kojima se zato lako razumem na terenu – rekao je Račić.

Veljko Nikolić, najnovije Zvezdino pojačanje, za samo četiri dana uspeo je da upiše debi i za omladinski i za prvi tim Crvene zvezde.

- U subotu na debiju za omladince postigao sam pogodak i upisao asistenciju. Kao nagrada došla je i ova prijateljska utakmica. Prezadovoljan sam učinkom za sada. Srećan sam što sam odmah po dolasku u omladinsku školu dobio priliku i u prvom timu, da se što brže i lakše upoznam sa saigračima i uklopim u ekipu. Ne mogu da sakrijem zadovoljstvo što sam se na terenu našao rame uz rame sa našim najboljim igračima. Takođe, mnogo mi znači što Adžića, Ilića i Račića poznajem od ranije, igrali smo zajedno u omladinskoj reprezentaciji i dosta mi pomažu da se naviknem na nove uslove rada i okruženje – rekao je kapiten omladinske reprezentacije Srbije.

Imenjacima Adžiću i Iliću ovo nije bio prvi put da se nađu na terenu u prvom timu.

- Ovo mi je treća utakmica za seniorki tim, ali prvi put sam pored sebe na terenu imao i drugare iz omladinske škole. Za nas je ovo ogromno iskustvo. Mnogo nam na terenu znači podrška starijih saigrača, to su ipak najbolji fudbaleri u Srbiji. Takođe, trudimo se da pomognemo Veljku koji je skoro došao u klub, drago mi je što je već sada pokazao da je fenomenalan igrač – istakao je Ilić.

Adžić se nada da su veliki uspesi tek pred Zvezdinim omladincima,

- Ovo je bila lepa provera za nas, da vidimo gde se po kvalitetu nalazimo, kao i kako izgleda igrati za prvi tim. Nadam se da su tek pred nama utakmice za prvi tim Crvene zvezde i da ćemo svi jednog dana ostaviti trag u klubu – zaključio je Adžić.