Vesti
Sport
STRAH PRED DERBI Argentinci se plaše ispadanja, a Brazilci nove sramote
10.11.2016. 20:00
Izvor: Blic
STRAH PRED DERBI Argentinci se plaše ispadanja, a Brazilci nove sramote
U noći između četvrtka i petka (00.45), na stadionu Atletiko Mineira u Belo Horizonteu odigraće se 103. duel između fudbalskih reprezentacija Brazila i Argentine, i to u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.
Da li će Brazilci imati prednost domaćeg terena teško je reći. Upravo na ovom stadionu oni su demolirani od strane Nemačke (7:1) u polufinalu predhodnog Svetskog prvenstva i nakon 28 meseci, ponovo se vraćaju na mesto svoje najveće sramote.

Brazilci smatraju da će pobeda protiv najljućeg rivala, na ovom stadionu, pomoći da se koliko-toliko opravdaju u očima tamošnje publike.

No sigurno je da vrlo dobro znaju šta se dešava ako se Lionel Mesi i družina raspucaju. Ako kojim slučajem dozvole da ih ovde protivnik ponovo ponizi, i to najljući rival, verovatno se neće više vraćati na teren u Belo Horizonte.Međutim, strah Brazilaca nije potpuno opravdan. Istina je da Mesi može samostalno da reši meč i da Aguero Iguain i Di Marija mogu dosta da doprinesu novom ponižavanju Brazila, ali istu stvar mogu da urade i zvezde domaćih: Nejmar, Kutinjo i Vilijan.

Brazilci sa pet pobeda i porazom iz predhodnih šest utakmica su u mnogo boljoj formi od Argentine koja ima dve pobede, tri nerešene i poraz na isto toliko mečeva. Trenutno su prvi na tabeli sa 21 poenom, jednim ispred Urugvaja.

Brazilci su dali duplo više golova u dosadašnjim, a Argentinci moraju da počnu da tresu mreže i uzimaju bodove ako misle da idu na naredno Svetsko prvenstvo.

Da li će zvezde Argentine poput Mesija, Iguaina, Aguera i Di Marije početi da “rešetaju” golmane i u dresu reprezentacije ili će Brazilci pokazati da su se uzdigli iznad duhova prošlosti, videćemo u noći između petka i subote po srednjeevropskom vremenu.

Tradicija kaže da je Brazil uspešniji: ima 39 pobeda, 37 poraza, dok je 26 puta bilo nerešeno u susretima sa Argentincima.