Vesti
Sport
Čović o navijačima: Šalim se, ali nije za šalu!
16.11.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Čović o navijačima: Šalim se, ali nije za šalu!
Prvi čovek KK Crvena zvezda pojavio se pred medijima dan pre utakmice sa Armanijem i poslao veoma ozbiljnu poruku.
Prvo trener, pa predsednik.
Pred novinarima u "Kombank areni", nakon što je završena konferencija za medije Dejana Radonjića, pojavio se i prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović, koji je imao šta da kaže – pre svega – navijačima.
"Pozivam navijače da nas podrže, a da podrška bude u okviru pravila. Zbog prošle utakmice kažnjeni smo 3.500 evra zbog flaša, 6.000 za zauzete prolaze i koncentraciju iza klupe, kao i zbog one 'zabave' na konferenciji za štampu oko 13 hiljada", rekao je i naglasio:
"Šalim se, ali nije za šalu. Preduzećemo sve da se to ne dogodi opet".
Potom je nastavio...
"Razumem strast, ali molim navijače da smire emocije u smislu bacanja predmeta na teren, plastičnih flaša, nagomilavanja na šipkama iza klupa... A, mi ćemo preduzeti mere da se ti nedostaci uklone. Nije to izum ni Zvezde, ni naših navijača. Dešava se i na drugim mestima, ali treba da znaju da će sve što urade odbiti o glavu i o budžet kluba. Što zaradimo nekom pobedom, zar tako treba da izgubimo kaznom?"
Potom, novinari su pitali Čovića kako podnosi seriju mečeva ekipe u kojoj se sve odlučuje u poslednjim sekundama...
"Svašta sam prošao i izdržavam, a i znam i neka sportska pravila koja su prisutna - da kad izgubiš na taj način onda će se vratiti. Hoće, ako pošteno radiš i trudiš se. Što nam se omaklo u Kazanju, vratilo nam se u Bambergu", rekao je i dodao:
"Generalno naš pristup ove godine je da uživamo i da sve te utakmice prođemo bez opterećenja, ali znam da kod nas dobra vest nije vest, već da je to samo loša vest. Konstruktivne kritike razumem, ako su logične i rezonske, ali sve pljuvačine doživljavam kao pljuvanja u vis".
O pojačanjima...
"Potrebna su nam. Ali, niti bilo šta radimo brzo, niti kasno, već smo realni. Imamo određena ograničenja, a ključno ograničenje je ono što izabere struka. Ne funkcionišemo tako da namećemo neka zvučna imena. Prošlo je 250 i više imena igrača na raznim pozicijama, a struka definitivno određuje", rekao je i napomenuo:
"Drugo ograničenje su naše finansijske mogućnosti".
Dodao je i...
"Ako gledamo 16 evroligaških timova, mi smo na poslednjem poslednjem mestu kada je budžet u pitanju. Ne kažem to da bismo kukali, već da bih podsetio na realnosti da podsetim na ono gde smo bili 2011. ili 2012. Nikad ne može da svane pre jutra".
Nastavio je u dahu...
"Svi segmenti kluba rade i funkcionišu da sezona prođe što bolje, sa ABA ligom kao ključnim prioritetom. Tu ima ozbiljnih konkurenata, sa većim budžetom od nas. Sa druge strane, u Evroligi ćemo se truditi da budemo što bolji, bez opterećenja da moramo među osam ili četiri", rekao je i primetio:
"Posle Barselone pojedinci su već bili na Fajnal-foru, ali ja neću to opterećenje".
O novom sistemu takmičenja...
"Mislio sam da će Evroliga biti dosadna, da će se izdvojiti neki klubovi, ali prevario sam se. Biće zanimljiva do kraja i nema lakih protivnika. Ni mi nismo tako lak rival drugima, iako nemamo parametre kao drugi. Mi idemo redovnim linijama, neki lete čarterima, a o budžetu sam već sve rekao".
O početku sezone...
"Vrlo sam zadovoljan, a s druge strane, spadam u grupu ambicioznih ljudi, koji ambiciju baziraju narealnim mogućnostima. Trudićemo se da svi budu zdravi, na broju i da napravimo dobar rezultat kao u prošlosti, a ne mogu da zabranim kako će kladionice da nas pozicioniraju. Više volim kad nas potcene".
Da li je ovo više od očekivanog?
"Nemam nijedan razlog da ne verujem i ne budem optimista, jer je moje poverenje zasnovano na činjenicama. Ostali smo zajedno svi, kao i prethodnih sezona. Jezgro igrača je ostalo, a naši igrači iz sezone u sezonu napreduju. To su argumenti da verujemo da ovaj tim može da napravi rezultat", rekao je i dodao:
"U ABA ligi sam negde očekivao da će biti kao sada, a kada je u pitanju Evroliga, bio sam siguran da Zvezda neće biti poslednja. Koje će mesto zauzeti? Ipak smo u 16 najboljih i to je velika stvar. Mislim da smo od 2011. pravili sjajne uspehe i rezultate. Tu ne bi smelo da bude opuštanja, jer se 30. juna završava jedna, a 1. jula počinje naredna sezona".
Dodao je...
"Ovakav sistem takmičenja ne daje mogućnost ni da trenirate, ni da patite, ni da se veselite. Treba ući u taj ritam i raditi, držati tako klub, a na sve ostale izazove moći ćemo da odgovorimo".
O narednoj sezoni...
"Neki planovi postoje, ali bih bio neozbiljan kada bih otkrivao poslovnu strategiju kluba. Sami zaključite na osnovu onoga što smo uradili od 2011. Da li je neko verovao da u Beogradu možemo da imamo Fajnal-for? Planovi za sledeću sezonu postoje, ali prvo da završimo ovu. Naš posao je da radimo i na tu temu, ali nešto mora da ostane i kao iznenađenje".