Vesti
Žuta štampa
Modelsica prodaje jahtu od 300 miliona dolara!
17.11.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Modelsica prodaje jahtu od 300 miliona dolara!
I gle čuda - teško joj je da nađe kupca...
Sandra Meljničenko i njen suprug, ruski milijarder Andrej, već šest meseci ne mogu da nađu kupca za jahtu "A", koju prodaju za 300 miliona dolara. Ova morska lepotica novog vlasnika nije mogla da nađe ni na nedavno održanom sajmu nautike u Monte Karlu, gde je bila u ponudi.
"Pošto je Andrej, čije se bogatstvo procenjuje na deset milijardi dolara, supruzi kupio brod, koji takođe nosi naziv "A" i koji je platio čak 450 miliona evra, prethodni im više nije potreban. Na sajmu su se o njihovoj jahti mnogi raspitivali, ali ona još nije kaparisana. Njena prodaja teško ide. Što se tiče novog plovila Meljničenkovih, ono se smatra trenutno najvećim i najskupljim brodom na svetu", rekao je izvor za "Kurir" koji je pre tri nedelje bio na prestižnom sajmu na Azurnoj obali.
"Grlica" svija gnezdo u "Beogradu na vodi"
Jahta koja se prodaje je dugačka 118 metara, ima tri bazena, diskoteku, glisere, sedam luksuznih kabina, helidrom. Do glavne spavaće sobe vode vijugave stepenice, a hodnik je prekriven sa bezbroj srebrnih listića, koji odaju utisak riblje krljušti. Gelender na stepenicama je ručno rađen i koštao je čak 60.000 dolara, a za godišnje održavanje potrebno je izdvojiti 20 miliona dolara.
Nova jahta bračnog para Meljničenko dugačka je 142 metra i ima tri jarbola. Svaki je visok 92 metra. Trup je napravljen od čelika, a paluba je prekrivena tikovinom. Jahta ima osam spratova i podvodnu prostoriju sa providnim zidovima za razgledanje mora. Na njoj ima mesta za posadu od 54 člana i 20 gostiju. Brod su dizajnirali Francuz Filip Stark i Britanac Martin Frensis, a izgrađena je u Nemačkoj.