Vesti
Sport
POTPUNO OTVORENO Beker: Ruke su mi bile vezane, Novak je porodicu stavio ispred tenisa!
22.11.2016. 20:00
Izvor: Blic
POTPUNO OTVORENO Beker: Ruke su mi bile vezane, Novak je porodicu stavio ispred tenisa!
Šta se desilo sa Novakom Đokovićem? Trener našeg teniskog asa Boris Beker otkrio je zanimljive detalje vezane za Novakov odnos prema belom sportu posle osvajanja Rolan Garosa.
- Ruke nas u stručnom štabu bile su pomalo vezane. On se fokusirao na stvari van terena, želeo je da provodi više vremena sa porodicom, sinom. Dve i po godine bio je kao mašina, koja radi punom snagom. Njegov pik je bio Rolan Garos i osvajanje četiri velika turnira u nizu. To niko nije uradio od 1969. godine i Roda Lejvera. Došlo je do zasićenja. Novak nije znao šta je njegov cilj - objasnio je Beker za “CNN”.
Beker je izneo i niz komplimenata na račun našeg asa.
- Rođeni je borac, veliki takmičar. Kada bih morao da izaberem momka koji bi igrao da bi mi spasao život to bi sigurno bio Novak. Toliko mu verujem. Naredna godina mogla bi da bude prekretnica za njega. Koliko god ga porazi bole, oni će ga inspirisati, dati mu novu motivaciju i energiju. Možda ti porazi i nisu toliko loši.Nemac se osvrnuo i na Federera i Nadala.
- Đoković je u jednom trenutku ostao bez protivnika. Sa Nadalom i Federerom se uvek “tukao”, a Marej je uvek bio četvrti - objasnio je Beker
O porazu u finalu Završnog turnira u Londonu, Beker je rekao.
- Iz Novakovog ugla, bili smo razočarani, frustrirani. Niko od nas nije spavao. Novak je imao mnogo više da izgubi. Marej je završio da pobedi. Đoković je igrao opušteno u Šangaju i Parizu...