Vesti
Sport
RUKOMETNA MAGIJA Liščević i Pop-Lazić za "Blic": Nemamo pojma kako smo to uradile!
05.12.2016. 20:02
Izvor: Blic
RUKOMETNA MAGIJA Liščević i Pop-Lazić za "Blic": Nemamo pojma kako smo to uradile!
Kristina Liščević i Slađana Pop-Lazić su nam priredile malo magije u prvoj utakmici naše reprezentacije protiv Slovenije na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.
- Svi su nas pitali kako smo to izvele. Nemam pojma kako smo to uradile. Zaista sam joj tešku loptu poslala. To može samo moj „ludi“ mozak da smisli – beskrajno pozitivna Lišečvića je pokušala da objasni magiju.
Nekako ti najbolji potezi povlače se baš u najtežim situacijama.
- Ma ja čak u svojoj glavi nikada i ne postavim znak pitanja, da li to nešto treba da odigram ili ne. Samo pošaljem loptu. Posle kada sam gledala snimak, zapitala sam se: „Pa dobro da li si normalna? Šta to radiš?“ – Liščevićeva nije skidala osmeh sa lica.A Slađana Pop-Lazić nam je objasnila da je to sasvim normalno za njih dve.
- Ne mogu da va otkrijem tajnu kako smo izvele – u šali je odgovorila Pop-Lazićeva koja sa tribina ima poseban vetar u leđa, jer je porodica stigla da je bodri. – Od Kiki sam takvo dodavanje mogla i da očekujem. Stvarno je bilo super.
Obe su se složile šta će biti ključ protiv Špankinja u drugom kolu koje se igra u utorak u 18.30.
- Mi smo pobedile Slovenke, ali smo svesne da to nije to. Ključ će biti dobra odbrana. Moramo to da odigramo mnogo bolje – rekla je Pop-Lazićeva, a Liščevićeva dodala: - Špankinje su dosta zajedno, imaju uspone i padove, izgubile su lako od Šveđanki, i njima je utakmica protiv nas „biti ili ne biti“. Fizički su jake, bezobrazne u pozitivnom smislu, idu do kraja, tako da će biti tvrda i teška utakmica.
Kako su naše rukometašice dobre prijateljice sa Špankinjama, a i smeštene su u istom hotelu, pa se stalno viđaju, imale su šta da im poruče u prolazu do soba, restorana...
- Videla sam drugaricu Špankinju i rekla sam joj da se nadam da će i protiv nas odigrati slabije – rekla je Slađana Pop-Lazić.Iako je ponedeljak na šampionatu za naše devojke slobodan dan, nema previše opuštanja.
- Ponedeljak pre podne smo iskoristile da idemo u teretanu, posle podne idemo na trening. Nema puno slobodnog vremena – istakla je Pop-Lazić.
Liščevićeva je već isplanirala kako će provesti ponedeljak veče.
- Gledaću rukomet. Gledaću Ruskinje i Hrvatice, pratiću ostale rezultate. Već se desilo jedno iznenađenje, Nemačka je savladala Holandiju. Biće zanimljivo sve vreme nadmetanja.
"Kako se osećate danas"Kristina i Slađana su na dopdovoreni intervju došle sa papirima na kojima su se nalazili nacrtani smajlići.
- Igrale smo se igre „kako se osećaš danas?“. Sve smo morale da nacrtamo smajliće u skladu sa raspoloženjem. Ja sam nacrtala da se osećam kao anđeo, ali su mi dodali rogove jer kažu da sam „đavolak“ – objasnila je svoj smajli Liščevićeva.
Pop-Lazićeva je imala drugačije objašnjenje.
- Moj se više odnosi na sutrašnju utakmicu – objasnila je „zbunjenog smajlija“.
- Baš zanimljiv odgovor – uz osmeh je odgovorila Liščevićeva.