Vesti
Sport
SRBIJA DOBILA RIVALE Košarkašice u grupi sa Francuskom, Slovenijom i Grčkom
09.12.2016. 20:00
Izvor: Blic
SRBIJA DOBILA RIVALE Košarkašice u grupi sa Francuskom, Slovenijom i Grčkom
Ženska košarkaška reprezencija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Češkoj 2017. godine u grupi C zajedno sa Francuskom, Grčkom i Slovenijom, odlučeno je žrebom u Pragu.
U grupi A takmičiće se se Mađarska, Ukrajina, Češka i Španija, u grupi B Belorusija, Turska, Slovačka i Italija, a u grupi D Letonija, Belgija, Crna Gora i Rusija.

Naše devojke, osvajačice evropske krune na EP 2015. u Budimpešti i bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju, našle su se u drugom šeširu, a kriterijumi su bili plasmani na prethodnom Evropskom prvenstvu i u nedavno završenim kvalifikacijama za EP.

Plasman u dalji tok takmičenja obezbediće tri prvoplasirana tima iz svake grupe. Prvi iz grupe C će ići direktno u četvrtfinale, gde će za protivnika imati boljeg iz duela A2 – B3, dok će se drugoplasirani i trećeplasiran tim u grupi boriti za ulazak u četvrtfinale protiv ekipa iz grupe D, dakle C2 – D3, odnosno D2 – C3. Pobednik prvog meča igraće u četvrtfinalu protiv najboljeg tima A grupe, a drugog meča protiv pobednika grupe B.

Kada se bolje pogleda, vidi se da izabranice Marine Maljković nisu imale sreće prilikom žreba u Pragu. Ako budu zauzele drugo mesto u grupi igraće protiv selekcije Španije u četvrtfinalu.

Naš nacionalni tim prvi meč na šampionatu igra 16. juna protiv Grčke. Dan kasnije za protivnika će imati Francusku, dok će u ponedeljak 19. juna odmeriti snage sa Slovenijom.

Evropsko prvenstvo seniorki na programu je od 16. do 25. juna 2017. u Češkoj.