Vesti
Sport
Vaterpolo spektakl u Nišu: Borba za prvi trofej!
12.12.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Vaterpolo spektakl u Nišu: Borba za prvi trofej!
Treneri učesnika završnice Kupa poručuju da njihovi timovi spremni ulaze u borbu za prvi trofej. Rivalu daju Partizanu ulogu favorita, crno-beli je prihvataju.
Finalni turnir Kupa Srbije u muškoj konkurenciji (kao i u ženskoj) biće održan ove nedelje u Nišu, 14. i 15. decembra.
Polufinalni mečevi u konkurenciji vaterpolista biće odigrani u sredu, od 17.45 časova, kada će u bazen uskočiti ekipa Partizana, koja odbranu trofeja počinje duelom protiv Vojvodine.
Iste večeri, od 20 časova, niška publika gledaće meč Crvene zvezde i Šapca.
Ovog ponedeljka, treneri učesnika završnog turnira obratili su se javnosti, a šef struke Partizana Zoran Milenković rekao je da njegov tim od početka sezone ističe da će mu prioritetni cilj biti odbrana oba trofeja - titule i Kupa.
"Posle dobrih partija u regionalnoj ligi i naše zaista odlične igre u Evroligi protiv Egera s pravom prihvatamo ulogu favorita na završnom turniru Kupa u Nišu. Ali, veoma smo obazrivi jer imamo veoma mladu ekipu sa prosekom od 19 godina. Poštujemo sve protivnike i očekujemo izuzetno zanimljiv turnir. Ono što će meni kao treneru biti veoma važno je da moji igrači budu koncetrisani i smireni, da pruže maksimum i da odgramo kvalitetno".
"Pozivam sve ljubitelje sporta i vaterpola, kao jednog od najtrofejnijih sportova Srbije, da podrže mlade igrače i pruže podršku vaterpolu. Očekujem pune tribine, zanimljive utakmice i poštenu borbu. Ono čemu težim kao trener Partizana i svi moji igrači je svakako osvajanje trofeja", rekao je Milenković.
Trener Vojvodine, rivala njegovog tima, Vladimir Cukić istakao je da je za njegov tim velika čast što će se naći u Nišu.
"Publika će biti u prilici da vidi najbolje igrače koji učestvuju na domaćoj sceni. Igramo sa Partizanom u polufinalu, a u ovom periodu posle regionalne lige imali smo desetak dana slobodno što smo iskoristili za sparing sa ekipom iz Kotora. Očekuje nas teška utakmica jer je Partizan kao najmlađa ekipa u ligi šampiona pokazala da je u velikom usponu".
"Protiv Egera su pružili izvanrednu partiju i treneru crno-belih Milenkoviću sam čestitao na tome. Ta utakmica je pokazala da u Srbiji i te kako ima mladih i talentovanih vaterpolista. Trudili smo da se što bolje spremimo, kako bismo Partizanu pružili što bolji otpor, a mojim igračima sam rekao neka pruže najbolje što mogu u datom trenutku i ja ću biti zadovoljan", poruka je šefa struke "lala".
Par sati posle duela Beograđana i Novosađana, u bazen "Čaira" ući će i vaterpolisti Zvezde i Šapca, a trener crveno-belih Aleksandar Nikolić istakao je da je cilj njegovog tima "samo da pruži maksimum".
"... A rezultat će uz takav pristup sam po sebi doći. Tokom sezone imali smo uspona i padova, mada to u ovakvom sistemu takmičenja ništa ne znači, jer vas samo dve utakmice dele od pehara. Sve je moguće, ali treba priznati da je Partizan veliki favorit. Međutim, u jednoj utakmici svašta može da se dogodi. Svi moji igrači su zdravi i spremni i za nas je to najvažnije u ovom trenutku", rekao je on.
Sa druge strane, Šapčani ulaze u turnir kao debitanti.
"Moram da izrazim veliko zadovoljstvo što sam u društvu trenera naša tri najbolja kluba. Za VK Šabac je velika čast što po prvi put učestvujemo na završnom turniru Kupa. Pre samo godinu i po dana bili smo u nižem rangu takmičenja, tako da smo za kratak vremenski period daleko dogourali", rekao je trener novajlije na ovom takmičenju Balša Nikolić.
On je istakao da je sam plasman na ovaj turnir premašio ambicije postavljene ispred njegovog tima.
"... Tako da u ovu utakmicu sa Crvenom zvezdom ulazimo rasterećeni i hladne glave i mislim da iz tog razloga moji igrači imaju priliku da pruže maksimum. Videćemo za kakav rezultat će to biti dovoljno. Ako Zvezda pobedi sportski ćemo čestitati i poželeti joj sreću u finalu, a mićemo nastaviti dalje da radimo i napredujemo"