Vesti
Sport
DUBOKO RAZOČARAN Dalipagić: Niko ne bi mogao da me natera da nosim majicu sa likom kriminalca!
20.12.2016. 20:16
Izvor: Blic
DUBOKO RAZOČARAN Dalipagić: Niko ne bi mogao da me natera da nosim majicu sa likom kriminalca!
“Nestalo je sve u šta sam verovao” - rečenica legendarnog Dražena Dalipagića koja najbolje opisuje šta čuveni Praja misli o modernoj košarci. Za njega igra pod obručima više nije ista.
- Prošlo je toliko vremena i verujem da nema baš mnogo onih koji uopšte znaju ko je Dražen Dalipagić. Nestalo je sve u šta sam nekada verovao. Sve vrednosti kojima sam se divio i po kojima sam vodio svoj život, više ne vrede. I kako sada ja da pričam o košarci? - rekao je Dalipagić za “Dnevni avaz”.
Proslavljeni as se osvrnuo i na nove generacije.
- Ma, koje nove generacije? Pa, pogledajte samo kako se ponašaju ovi sadašnji navijači. To za mene nisu navijači. Oni ne dolaze na utakmice da podrže svoje ekipe, nego da izraze neke frustracije, da divljaju. To nema veze sa sportom, košarkom, sa normalnim životom.
Na pitanje da li sebe vidi u Partizanu, Dalipagić je bio oštar.
- Bože, sačuvaj! Pa kako ja mogu da radim u klubu čije igrače navijači postrojavaju i prema njima se ponašaju kao gazde. Teraju ih da nose majice sa likom ubijenih kriminalaca. I ja sam bio igrač i nije postojao način da se klanjam kriminalcima ili da me neko natera da nosim takve majice. Odmah bih prestao da se bavim sportom - objasnio je Dalipagić za “Avaz”.