Vesti
Sport
Dušan Mijić novi predsednik FK Vojvodina
21.12.2016. 20:00
Izvor: Beta
Dušan Mijić novi predsednik FK Vojvodina
Nekadašnji fudbaler Vojvodine Dušan Mijić izabran je danas za novog predsednika tog novosadskog kluba.
Posle ostavke Vojislava Gajića, kao i svih članova Upravnog odbora, danas je u amfiteatru SPC "Vojvodina" održana vanredna sednica Skupštine Vojvodine, na kojoj je bilo prisutno 37 od 55 članova najvišeg klupskog tela.
Članovi Skupštine najpre su jednoglasno usvojili ostavke dosadašnjih članova Upravnog odbora, a potom se prešlo i na izbor novog predsednika kluba.
Jedini kandidat bio je Dušan Mijić, bivši fudbaler i kapiten šampionske generacije Vojvodine iz 1989. godine. Većinom glasova, članovi Skupštine podržali su njegov izbor za predsednika.
Mijić, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, nosio je dres Vojvodine od 1982. do 1991. godine i za to vreme odigrao 282 utakmice, posle čega je karijeru nastavio u Espanjolu.
Novi predsednik Vojvodine je nakon izbora saopštio da će u Upravnom odboru kluba za sada biti Zoran Stojković i Srđan Kuprešak, dok će preostali članovi biti izabrani u narednom periodu.
Osim u Upravnom odboru, na današnjoj sednici usvojene su odluke i o promenama u Nadzornom odboru kluba. Umesto dosadašnjeg predsednika Nenada Miljuša izabran je Dragoslav Vuković, dok su preostala dva člana tog tela Marko Petrović i Stevan Miljaković.
Takođe, članovi Skupštine danas su razrešili dužnosti generalnog sekretara kluba Božidara Beronju, dok je generalni direktor Aleksandar Dunđerski imenovan kao lice ovlašćeno za podnošenje izmena i dopuna statuta, kao i promenu ovlašćenih lica kluba u Agenciji za privredne registre.