Vesti
Sport
MONDO: Ovo je ponuda Makabija za Ristića
22.12.2016. 20:00
Izvor: Mondo
MONDO: Ovo je ponuda Makabija za Ristića
Letos nisu uspeli, ali ne odustaju - u Tel Avivu rešeni su da dovedu fudbalera Crvene zvezde i čak su odredili cenu koju žele da plate.
U septembru nisu uspeli, ali nisu ni odustali.
Čelnici Makabija iz Tel Aviva, potvrdio je za MONDO izvor blizak izraelskom klubu, ponudili su Crvenoj zvezdi 2,2 miliona evra za Mihaila Ristića, igrača kojeg traže i drugi klubovi.
Nekad vezista, sada levi bek crveno-belih, posle turbolentnog perioda i krize forme i samopouzdanja, pružao je odlične partije ove jeseni, bilo da ga je trener Miodrag Božović koristio u odbrani, bilo u veznom redu.
Nezvanično, Crvena zvezde je pre nekoliko dana odbila 2,3 miliona evra vrednu ponudu Espanjola za Ristića, koji je nameravao da igrača isplati u ratama, dok se prema saznanjima MONDA čelnici Makabija spremaju da isplate kompletno obeštećenje – odmah, u jednoj rati.
Ukoliko se šampion Srbije, kojem je novac preko potreban, odluči da prihvati ponudu iz Tel Aviva, Ristić bi se u tom gradu pridružio nekadašnjem saigraču, Predragu Rajkoviću, koji je istim putem otišao na leto 2015. godine za oko tri miliona evra.
MONDO saznaje i da je Makabi voljan da razgovara i, eventualno, pojača ponudu, da li novcem ili procentima – ostaje predmet pregovora.
U Crvenoj zvezdi danas nismo mogli da dobijemo potvrdu ili demanti ove verzije, o kojoj se za sada govori pre svega u Tel Avivu.
Ristić ima dugoročan ugovor sa Crvenom zvezdom koji ističe 2020. godine i utoliko klub iz Ljutice Bogdana ima dobru pregovaračku poziciju, ali i potrebu za novcem, kako zbog saniranja tekućih dugova prema igračkom i trenerskom kadru, tako i zbog servisiranja nasleđenih i u međuvremenu napravljenih dugova radi dobijanja UEFA licence za sezonu 2017/18.