Vesti
Žuta štampa
Iza priča o homoseksualizmu i drogama...
26.12.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Kriju se ispovesti "nepoznatih ljudi" koje je dirnuo Džordž Majkl
Legendarni Džordž Majkl napustio nas je ovog katoličkog Božića u 53. godini. "Umro je mirno, u snu", rekao je njegov publicista, što možda predstavlja nekakvu vrstu utehe onima koji su ga voleli i poštovali.
Ipak, odlazak muzičara koji je tokom svoje karijere vodio bitku sa zavisnošću od droge i alkohola, koji je tek nakon hapšenja u jednom toaletu priznao svetu da je gej, a nakon nekoliko godina veze izgubio partnera od HIV-a nije prošao tiho.
Jedni nagađaju da je umro upravo od opake bolesti, drugi da je "imao problema o kojima nije pričao", ali i "da su ga godine drogiranja konačno stigle".
Razlozi nisu važni - jednog čoveka više nema. Evo kakvog...
Dan pošto nas je napustio Džordž Majkl, društvene mreže su zatrpane ispovestima ljudi koji su otkrili njegovu humanu stranu. Njegov život bio je protkan pričama poput one kada je Pol Voker slučajno u jednoj zlatari čuo razgovor budućih mladenaca i "klimnuo glavom" menadžeru radnje i platio verenički prsten...
"U jednoj emisiji je gostovala žena koja je prodavala nešto kako bi prikupila novac za vantelesnu oplodnju. Trebalo joj je 15.000 funti. Dan pošto je emitovana emisija, pozvao me je Džordž Majkl i rekao da će poslati ček na 15.000 funti", rekao je voditelj Ričard Osman.
"Jednom je sedeo u restoranu i slušao razgovor uplakane studentkinje i njene prijateljice. Plakala je jer nije imala novac za studiranje. Odneo je ček konobarici i rekao joj da ga odnese studentkinji tek kada on napusti restoran", piše na Twitteru.
Na društvenim mrežama se oglašavaju i medicinske sestre koje pišu da im je, svaki put kada bi svirao u Britaniji, slao besplatne karte za njegove koncerte. "U čast svih medicinskih sestara koje su brinule o njegovoj majci".
"Radila sam s jednom posebnom osobom u prihvatilištu za beskućnike. Rekao mi je, nama svima zapravo, da nikada ne kažemo da dolazi i pomaže. Zvao se Džordž Majkl", glasio je još jedan tvit.
O humanosti Džordža Majkla pisala je i direktorka organizacije koja pomaže deci bez roditelja, deci ometenoj u razvoju... "Tokom godina je donirao milione i milione dolara. Spremali smo koncert da ga iznenadimo..:".