Vesti
Sport
KORAĆEV DUH TAMO DALEKO Onuaku podsetio NBA na našeg Žućka
27.12.2016. 20:00
Izvor: Blic
KORAĆEV DUH TAMO DALEKO Onuaku podsetio NBA na našeg Žućka
Duh Radivoja Koraća i dalje živi, ne samo u Srbiji (tog majstora ne bismo smeli nikad da zaboravimo, daleko bilo), već i u kolevci košarke.
Činanu Onuaku, sasvim sigurno nije čuo za našeg Žućka, tek mu je 20, ali je nesvesno primenio "recept" nekad vrhunskog strelca na parketu najjače lige sveta.
Stao je centar Hjustona u noći između ponedeljka i utorka po srednjeevropskom vremenu na liniju slobodnih bacanja i, na iznenađenje domaće publike, pogotovo saigrača na klupi (Harden i društvo odmarali u tom trenutku), bacio loptu s dve ruke "odozdo". Baš kako je svojevremeno radio Korać. I pogađao. Pogodio je i mladi Amerikanac, i oduševio dotad zaprepašćene zvezde "raketa".
Na semaforu 2:46 do kraja utakmice, pogodak za 129:109 protiv Feniksa. Na kraju 131:115. Činanu je završio meč sa šest poena, tri skoka i asistencijom.
Onuaku je junu 2016. izabran od Hjustona kao ukupno 37. pik na draftu. Pošto je prošao Letnju ligu NBA, potpisao je ugovor. Leta prethodne godine je bio deo juniorske reprezentacije SAD koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Grčkoj.