Vesti
Svet
OVO su poslednje reči posade ruskog aviona
28.12.2016. 20:00
Izvor: Mondo
OVO su poslednje reči posade ruskog aviona
Poslednje reči članova posade ruskog aviona, koji se srušio u nedelju, zabeležene u crnoj kutiji upućuju da je letelica imala problema sa zakrilcima, prenosi “Raša tudej” pozivajući se na ruski portal Life.ru.
Kako se navodi, na snimku se čuje kako kapetan Roman Volkov nekoliko trenutaka pre gubljenja signala govori "prokleta zakrilca", kao i glas jednog od članova posade koji uzvikuje "komandante, mi padamo".
Raša tudej navodi i da ta saznanja nisu zvanično potvrđena i čeka se detaljna analiza podataka iz crne kutije izvučene iz Crnog mora.
Agencija Tass saznaje da su u repu aviona smeštene još dve crne kutije, ali da još uvek nisu izvučene.
"Glavni napori ronilaca usmereni su na potragu za delovima repa, gde su smeštene crne kutije. Ti delovi još nisu izvučeni iz vode", saznaje Tass.
Ranije je pronađen snimač iz pilotske kabine i poslat u Moskvu, a ruska agencija saznaje da bi dekodiranje crne kutije moglo nedeljama da potraje, u zavisnosti od stanja kutije
Agenciji Tass su u sedištu za rukovođenje operacijomm kazali danas da su ronioci izvukli još dva tela žrtava, čime se broj pronađenih popeo na 15. Ronioci su pronašli i veliki broj ostataka poginulih.
Do sada je pronađeno više od 1.500 delova Tu-154 aviona, a trećina delova - 567 je izvučena na površinu.
"Tupoljev" ruskog Ministarstva odbrane srušio se 25. decembra u Crno more nakon poletanja iz Sočija. Poginula su 92 putnika i člana posade.