Vesti
Svet
Erdogan, prvi put posle napada: Godina je tužno počela...
04.01.2017. 20:00
Izvor: B92
Erdogan, prvi put posle napada: Godina je tužno počela...
Ankara -- Reći da se Turska predala pred terorizmom znači biti na strani terorista i terorističkih organizacija, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.
U prvom javnom obraćanju od napada na noćni klub u Istanbulu u novogodišnjoj noći kada je ubijeno 39 ljudi, Erdogan je rekao da uprkos "tužnom početku 2017. godine", Turska ostaje snažno posvećena svojim priroritetima za ovu godinu, prenosi AP.
On je ocenio da je taj napad bio izveden sa ciljem da okrene građane Turske jedne protiv drugih i produbi razlike i dodao da Turska neće pristati na takvu igru.
Prema njegovim rečima, napad na noćni klub u Istanbulu, za koji je odgovornost preuzela Islamska država je izveden sa ciljem da se ugrozi turska ekonomija, prenosi Rojters.
Odgovarajući na optužbe da je Turska u prošlosti davala podršku Islamskoj državi, Erdogan je kazao da je takvo predstavljanje stvari upravo ono što ID želi.
"To je upravo ono što ID želi - da predstavi zemlju koja predvodi borbu protiv ID kao onu koja podržava terorizam", rekao je.
Predsednik Turske je kazao i da u Turskoj nijedan način života nije ugrožen, a da oni koji to tvrde, treba to i da potkrepe dokazima.