Vesti
Sport
Đoković: Tri meča, tri pobede
05.01.2017. 20:00
Izvor: Beta
Đoković: Tri meča, tri pobede
Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je srećan što je na početku nove sezone vezao tri pobede i dodao da se raduje izazovima koji su pred njim.
"Ovo je izuzetno lep način da se počne sezona. Tri meča i tri pobede, srećan sam zbog toga. Tek smo na početku, ima još dosta da se igra, ali se radujem tome", rekao je Đoković.
Srpski teniser se plasirao u polufinale turnira u Dohi, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio Čeha Radeka Štepaneka u dva seta, 6:3 i 6:3. Uslovi za igru bili su otežani, pošto je duvao jak vetar.
"To je uvek veliki test, igrati po vetru, ali isto je i za mene i za njega. Lepo je videti toliko publike, nadam se da ste svi uživali, znam da je hladno", rekao je srpski teniser.
Đoković je dodao da 38-godišnji Štepanek zaslužuje poštovanje, s obzirom da je već mnogo godina redovan učesnik tura i u pojedinačnoj i dubl konkurenciji.
"On je jedan od igrača koje morate da poštujete... Za pola sata ga očekuje polufinale u dublu. Dugo je na turu, sjajan je momak, morate da vodite računa kako ćete da igrate protiv njega", rekao je Đoković.
Đoković će se u polufinalu sastati s Špancem Fernandom Verdaskom, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Hrvata Ive Karlovića.
Turnir u Kataru je iz kategorije ATP 250, a igra se za ukupni nagradni fond od 1,1 miliona dolara.