Vesti
Sport
Božović otkrio ko dolazi, a Terzić ko odlazi!
09.01.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Božović otkrio ko dolazi, a Terzić ko odlazi!
Zvaničnici fudbalskih klubova retko priznaju javno s kojim igračima pregovaraju, ali je trener crveno-belih ovom prilikom svesno to prekršio.
Nepisano pravilo da se ne govori javno o imenima igrača koji su mete tokom prelaznog roka danas je, prvog dana priprema za nastavak sezone 2016/17, svesno prekršio trener Crvene zvezde Miodrag Božović.
Popularni "Grof", nakon što je otkrio koji su ciljevi do kraja sezone, na pitanje o potencijalnim pojačanjima rekao je...
"Pominju se razna imena, čitam i ja, ali dok neko ne dođe nemamo šta da pričamo", rekao je Božović, a onda posle kratke pauze nadoveza se rečima:
"Prekršiću, ipak, pravilo i reći da smo zainteresovani za Frimponga iz Napretka i Planića iz Vojvodine", izjavio je verovatno želeći da pojača pritisak na čelnike Napretka i Vojvodine.
A, Dejan Meleg?
"Interesantni su nam svi mladi igrači u Srbiji, a on jeste jedan od najboljih. On jeste moja želja, ali ne znam koliko je izvestan, jer finansijski ne stojimo dobro", slegao je ramenima Božović i dodao:
"Trebaju nam pojačanja na mestu štopera, desnog beka i centarfora koji pravi razliku".
Poziciono, Rumun Konstantin Budeski ne spada u ono što je Božović naveo kao prioritete, ali za takvog igrača moralo bi da bude mesta u timu...
"Budesku je, kažu, u avionu, možda onom za Beograd. Ako stigne možda može da igra zajedno sa Kangom, a možda bude tu samo jedan. Kada čuju da Budesku treba da zaradi 2,3 miliona kod nas, niko neće da nam da igrača na veresiju", odgovorio je Božović.
Budesku je, inače, slobodan igrač, za kojeg je zainteresovana i Steaua.
Dok čekaju Budeskog, u Zvezdi mogu da budu zadovoljni što su doveli trojicu novajlija.
"Vujaklija i Milić imaju određeni kvalitet i nadam se da će nam pomoći. Mali Senić je talentovan, tražimo mlade koji mogu da napreduju i dobro se prodaju".
ZVEZDAN TERZIĆ O DOLASCIMA I ODLASCIMA
Malo posle Božovića, s novinarima je razgovarao i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić, s kojim je razgovor započet o Milanu Seniću, koji je došao kao "đak" škole fudbala Bajera iz Leverkuzena.
"Ko je pratio mlađe kategorije zna da je u pitanju odličan igrač. Stilom podseća na Kristijana Ronalda i verujem da ćete ubuduće mnogo pisati o njemu", rekao je Terzić, koji je potom imao i iznenađenje za navijače.
"Sutra u toku dana bi trebalo da završimo sve oko jednog štopera koji će se odlično uklopiti u naš sistem igre sa visoko postavljenom odbranom. Veoma je brz", rekao je Terzić i dodao da će Tomas Fibel i David Babubski definitivno napustiti klub, kao i da je Damir Kahriman na izlaznim vratima.
"Postoji velika mogućnost da Mihailo Ristić ove zime napusti klub, a time bismo i završili sa odlascima kada su upitanju igrači na koje trener ozbiljno računa. Espanjol jeste među zainteresovanim klubovima, ali videćemo gde će", rekao je i dodao:
"Imamo ponude za još neke igrače, ali su to oni koje ne želimo da pustimo. Konkretno, interesovanje postoji za Kangu, ali on nema dozvolu da ide".
O Marku Petkoviću...
"Marku na leto ističe ugovor, postoji interesovanje za njega, ali on je veoma korektan momak i na putu smo da produžimo ugovor, kako bismo u junu dobili obeštećenje za njega".
Za kraj, prokomentarisao je...
"Verujem da ćemo na proleće imati jači tim nego u prvom delu sezone, jer su otišli Vijeira koji nije mnogo igrao i Ristić, koji takođe zbog povreda nije bio često na terenu".