Vesti
Sport
PREGLEDAN SNIMAK Čović: Niko nije vređao velikog trenera Obradovića, ako ima dokaza - žao mi je
13.01.2017. 20:00
Izvor: Blic
PREGLEDAN SNIMAK Čović: Niko nije vređao velikog trenera Obradovića, ako ima dokaza - žao mi je
Posle pažljivo pregledanog snimka utakmice, nije pronađena nijedna situacija u kojoj se vređao trener Fenerbahčea, ističe Nebojša Čović, prvi čovek košarkaša crveno-belih.
- KK Crvena zvezda mts je isuviše veliki klub, a gospodin Željko Obradović isuviše veliki trener, najveći u Evropi, da bi utakmica koja je odigrana u četvrtak uveče u Beogradu ostala upamćena i bila u senci izjava o navodnim "orkestriranim" uvredama sa tribina na račun našeg trofejnog trenera - dodaje Čović.
Zvezdine utakmice u Evroligi, navodi se dalje u saopštenju, ne samo ove sezone, odlikuje atmosfera koju svi karakterišu kao najbučniju i najvatreniju u Evropi.
- I time se ponosimo. Ono čime se, takođe, ponosimo je činjenica da nikada nismo, niti ćemo, sportske ambicije bazirati na uvredama i vređanjima sa tribina, bilo koga i na bilo kojoj osnovi, što je bilo svojstveno nekim drugim vremenima i nekim drugim ljudima, kojima je taj model ponašanja, nažalost, bio normalan. Baš zato, dok sam na ovoj poziciji, i predstavljam tako veliki klub, uložiću napor da se takve stvari ne dešavaju nekom drugom, ali ni da bilo ko insinuira da nam takve stvari padaju na pamet i da su u nekakvoj organizaciji kluba.
Čović kaže da je klub pažljivo pregledao snimak utakmice Crvena zvezda - Fenerbahče.
- I nije nigde našao ni jednu situaciju u kojoj se vređa trener istanbulskog kluba, a posebno na način kako je to na konferenciji za novinare saošteno. Ukoliko nam, i pored svega, neko iz medija pusti snimak uvredljivog skandiranja prema Željku Obradoviću, unapred izražavam žaljenje zbog toga.
Čelnik crveno-belih je složio da je bilo uvredljivog skandiranja prema našem reprezentativcu Bogdanu Bogdanoviću.
- To ne podržavam i smatram ružnim segmentom našeg sporta, ujedno se zahvaljujem Bogdanu na korektnosti i razumevanju koje je iskazao u izjavi posle utakmice.
- Fenerbahče nas je dosad stalno pobeđivao u Beogradu, uglavnom ubedljivo i uvek zasluženo. I svaki put smo pružali ruku i čestitali boljem, jer je naš sportski rival. Atmosfera na svim prethodnim utakmicama nije se gotovo u bilo čemu razlikovala od atmosfere koja je viđena u četvrtak - dodao je Čović.
Zvezdin predsednik je otkrio da je razgovarao s trenerom Fenera.
- Posle konferencije za novinare koju je održao Željko Obradović, razgovarali smo telefonom i u potpunosti razjasnili situaciju i saglasili se da ista neće uticati na odnose između naša dva kluba, kao i na naše lične prijateljske odnose. Veoma sam zahvalan treneru Obradoviću, sa kojim sam kao Predsednik KSJ sarađivao tokom trofejnih reprezentativnih godina 1996. i 1997, na korektnom razgovoru, razumevanju i čestitkama koje je uputio posle velike i zaslužene pobede Crvene zvezde nad Fenerbahčeom - rekao je Nebojša Čović u saopštenju, ističući na kraju da je "za Crvenu zvezdu, sve ljude u klubu, navijače, sportsku javnost, najvažniji utisak i sećanje na ovaj meč pobeda protiv Fenerbahčea u izvanrednoj utakmici".