Vesti
Sport
Troicki pobedio "bubice", pa komšiju iz BIH
16.01.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Troicki pobedio "bubice", pa komšiju iz BIH
Pet setova na startu Australijan opena za Troickog, koji kaže da je sam vratio Džumhura u igru, ali na kraju uspeo da ga pobedi.
Dva sata i 51 minut borili su se Viktor Troicki i Damir Džumhur na startu Australijan opena.
Posle pet setova, dalje se plasirao naš teniser – 6:4, 6:4, 2:6, 2:6, 6:3.
"Sam sebe sam doveo u situaciju da igram pet setova. Prvi set sam preokrenuo posle brejka zaostatka, igrao sam korektno prvi i početak drugog seta. Mislim da sam lakše mogao da dobijem taj drugi set, onda bi i ostatak meča lakše tekao, ali zakomplikovalo se", rekao je Viktor posle pobede, a prenosi "Sportklub".
"On je zaigrao opuštenije, ja sam počeo malo više da razmišljam o svemu i zaigrao sam pasivnije Čekao sam njegove greške, a one nisu dolazile u trećem i četvrtom setu – imao je više samopouzdanja, a ja sam tada pao i fizički i psihički. Ipak, u petom setu sam se koliko-toliko vratio, restartovao sam se i odigrao solidno. Ne baš najbolje sve skupa, ali važno je da sam pobedio".
Na molbu da pojasni šta znači da je "razmišljao o svemu", Viktor je odgovorio:
"Na gren slem turnirima je sve malo čudnije, početak je godine i nisam dugo igrao na tri dobijena seta. Psihički je velika razlika. U 11.00 kad smo krenuli bilo je prijatno za igru, onda je postajalo sve toplije, pa sam i o tome krenuo da razmišljam. Hteo sam da završim meč što pre, nisam uspevao, malo sam se stegao i onda krenu te bubice: ’Šta ako...?’, ’Šta će biti sad? On je fizički jak, može dugo da izdrži...’ Iskoristio je šansu da se vrati, ali drago mi je da sam u petom setu uspeo psihički i fizički da se vratim i da odigram agresivnije".
Sledeći protivnik Troickom biće bolji iz meča između Džejmsa Dakvorta i Paola Lorencija.
"Protiv Lorencija sam igrao prošle nedelje u Sidneju, tako da znam šta me očekuje. On je borac i može da igra maratonske mečeve, mada je bolji na šljaci. Sa Dakvortom nisam igrao do sada, ali ovo je Gren slem turnir i svaki meč je težak. Dešavaju se iznenađenja, moram da budem koncentrisan od početka do kraja i da odradim posao na pravi način", zaključio je Viktor.