Vesti
Sport
"Orlovi" spremni za SAD: Treme nema, samo motiva
24.01.2017. 20:00
Izvor: Mondo
"Orlovi" spremni za SAD: Treme nema, samo motiva
Reprezentacija Srbije sastavljena od igrača iz Superlige sa nestrpljenjem očekuje duel u San Dijegu. "Dug put i promena klime neće biti problem, samo želimo da ostavimo dobar utisak", poručuju igrači
Reprezentacija Srbije sačinjena od igrača Superlige odigraće u San Dijegu 29. januara prijateljski meč sa selekcijom SAD. Uoči dalekog puta igrači se u Staroj Pazovi pripremaju za taj meč.
Svi poručuju da poziv selektora Slavoljuba Muslina predstavlja veliku čast i da imaju veliki motiv da se u SAD pokažu u što boljem svetlu.
"Poziv koji se sanja, a predstavlja veliku čast... Da li imam tremu? Ne. Verujem u sebe, verujem u saigrače. I nadam se dobrom epilogu", rekao je fudbaler Bačke Marko Klisura za sajt FSS.
"Znam da nas očekuje jak rival, veoma motivisan, ali imamo i mi ogromnu želju da se pokažemo i dokažemo. Na nama je da se prilagodimo zahtevima i na pravi način odgovorimo izazovu. Igrao sam u mlađim selekcijama za reprezentaciju i drago mi je da sam dočekao i ovaj trenutak. Privilegija je biti ovde i zato je na svima nama da opravdamo poziv selektora".
Klisura poručuje da motivisanoj ekipi naporan put neće predtavljati problem.
"Deluje naporno, ali mislim da ćemo uspeti sve to da premostimo i spremno uđemo u meč. Imaćemo i dva treninga u San Dijegu, da se uigramo, postavimo na pravi način", naveo je defanzivac Bačke, koji očekuje i pune tribine.
"To je motiv više i mene lično takav ambijent ne sputava već naprotiv, stimuliše".
Nastup u San Dijegu sa nestrpljenjem očekuje i golman Crvene zvezde Filip Manojlović. Njemu je to drugo okupljanje sa A reprezentacijom.
"Bio sam u Kataru, ali nisam branio. Drago mi je, naravno, da sam ponovo dobio poziv selektora Muslina", rekao je mladi reprezentativac Srbije.
I Manojlović tvrdi da su želja za predstavljanjem u što boljem svetlu mnogo izraženija od napornih dana koji su očekuju reprezentativce.
"Sve ide u rok službe, a moć prilagođavanja stoji nam u opisu posla. Imamo malo dana, ali opet dovoljno vremena da se uklopimo. Neće nam predstavljati problem ni dug put, promena klime. Uživamo u ovom trenutku i sve što želimo jeste da ostavimo dobar utisak i ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Manojlović.
Slavoljub Muslin je pre okupljanja igrača iz Superlige naveo da će to biti dobra prilika da svakog da se nametne dobrom partijom i eventualno preporuči za nastup u nacionalnom timu u narednim kvalifikacionim mečevima za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.