Vesti
Sport
Zimonjić: Ako bude dobro za tim, igraću protiv Rusije u dublu
30.01.2017. 20:00
Izvor: Beta
Zimonjić: Ako bude dobro za tim, igraću protiv Rusije u dublu
Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić izjavio je danas u Nišu da će, ako to bude dobro za tim, igrati dubl meč protiv Rusije, u prvom kolu Dejvis kupa i da misli da će se ekipa revanširati protivniku za poraz iz 2008. godine u Moskvi.
"Na nama je da se maksimalno potrudimo da spremno dočekamo petak, a onda ćemo videti za meč dublova u subotu", istakao je Zimonjić posle prvog treninga srpskih reprezentativaca u hali Čair.
Teniseri Srbije igraće od 3. do 5. februara u Nišu protiv Rusije, meč prvog kola Dejvis kupa.
Zimonjić je za taj duel pozvao u tim Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Dušana Lajovića.
Selektor je rekao da će se Đoković tokom popodneva priključiti ekipi.
Selektor Dejvis kup tima Rusije Šamil Tarpiščev pozvao je Andrej Kuznjecova, Karena Kačanova, Danila Medvedeva i Konstantina Kravčuka.
Zimonjić je rekao da misli da će se reprezentacija revanširati Rusiji za poraz iz 2008. godine, u Rusiji (2:3).
"Tada smo imali pehove, bolesti i povrede. Raduje nas što smo sada svi zdravi. Kada igramo u najjačem sastavu i zdravi smo, mislim da imamo šansu za pobedu bez obzira protiv koje reprezentacije igramo", naglasio je Zimonjić.
Prema njegovim rečima, srpski teniseri će igrati protiv mladih reprezentativaca Rusije, ali veoma kvalitetnih igrača.
"Njihovi teniseri možda nisu tako poznati široj javnosti, ali su nama igračima su vrlo dobro poznati. Čak tri njihova igrača dobila su Viktora Troickog u singlu krajem prošle godine", izjavio je Zimonjić.
On je podsetio da je ruski teniser Andrej Kuznjecov na Australijan openu igrao pet setova protiv Keija Nišikorija i ocenio da može jako dobro da igra protiv bilo kog igrača.
Zimonjić je rekao i da mu je drago što se mečevi protiv Rusije igraju u Nišu, jer za taj grad tenisere vežu lepe uspomene.
"Kada smo igrali protiv Švedske hala je bila puna a podrška fenomenalna. Verujem da će tako biti i ovoga puta", rekao je Zimonjić.