Vesti
Sport
Gurović: Petorica iz Zvezde u reprezentaciju
01.02.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Gurović: Petorica iz Zvezde u reprezentaciju
Nekadašnji as srpske košarke smatra da u ekipi za predstojeći Eurobasket ima mesta i za Branka Lazića.
Milan Gurović rekao je za dnevni list "Alo" da ga Crvena zvezda po načinu na koji pobeđuje podseća na Čikago Bulse iz ere Majkla Džordana i da je reč o najboljoj ekipi u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana.
"Moj tim od pre desetak godina bi lagano izgubio od ovih momaka, bar 30 razlike", kaže Gurović.
U reprezentaciji Srbije koja je letos osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama bili su iz redova crveno-belih Stefan Jović i Marko Simonović.
Marko Gudurić prošao je veći deo priprema, dok je Ognjen Kuzmić pauzirao posle nastupa na Eurobasketu 2015. Milan Gurović smatra da za svu četvoricu treba da bude mesta u timu koji će nastupiti na predstojećem šampionatu Evrope, a poziv bi trebalo da dobije i Branko Lazić.
"Reprezentacija ne mora da brine. Neka selektor Saša Đorđević uvrsti u tim Jovića, Lazića, Simonovića, Kuzmića i nadolazeću zvezdu Gudurića i imaće najuigraniju petorku na prvenstvu. Raduje me što se igra crveno-belih bazira na domaćim igračima", rekao je popularni "Čiča".
Evo i njegove pojedinačne mini-analize...
"Bio sam skeptičan što se tiče Kuzmića, međutim on nas je sve demantovao. Lazić agresivnom odbranom primorava saigrače da 'grizu' na terenu, unosi sigurnost i diže čitav tim. Simonović ima neverovatnu sezonu, trojkama uništava rivale čim se rezultatski približe, uz to preuzima odgovornost kada je najpotrebnije. Za kraj, Jović, motor ove generacije. Izrastao je u vrhunskog plejmejkera i možemo samo da uživamo u njegovim partijama", završio je Milan Gurović priču za "Alo".
Zvezda u petak od 20.45 dočekuje Efes u okviru 21. kola Evrolige i osmom uzastopnom pobedom bi sa "obe noge" zakoračila u Top 8 fazu.