Vesti
Sport
Kapiten CSKA: Zvezda iznenađuje sve
07.02.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Kapiten CSKA: Zvezda iznenađuje sve
U kakvom raspoloženju šampion Evrope dočekuje crveno-bele. "Pozivam navijače da dođu, da vide naš meč protiv ozbiljnog protivnika", kaže iskusni krilni centar.
Ojačani za oporavljenog Miloša Teodosića, košarkaši CSKA mirnije se spremaju za novu evroligašku rundu - meč protiv Crvene zvezde mts u Moskvi (četvrtak, 19 časova).
Aktuelni prvaci Evrolige, kao i Zvezda, dočekuju ovonedeljni meč nakon poraza u prošlom kolu, koji su doživeli na gostovanju Fenerbahčeu. "Armejci" su u Istanbulu odigrali uzbudljiv derbi protiv ekipe Željka Obradovića, koja ih je savladala drugi put ove sezone.
U duel protiv Zvezde (12-9), CSKA ulazi kao drugoplasirani na tabeli (15-6), sa željom da popravi utisak iz Istanbula.
"Na početku drugog poluvremena te utakmice dopustili smo Fenerbahčeu da krene 'napred'. Posle smo se oporavili i igrali sa njima ravnopravno, smanjili smo i zaostatak, ali nismo uspeli da ih stignemo. Fener nije imao veliku prednost, ali ako imate dva jaka rivala, čak i mala prednost može da donese prevagu", rekao je u razgovoru za ruske medije kapiten CSKA, Viktor Hrijapa.
Na pitanje novinara da li je taj poraz ostavio psihološke posledice na tim, Hrijapa je odgovorio u još ozbiljnijem tonu.
"Interesantno je to.. Da smo pobedili u četvrtak, da li bi rekli da u Fenerbahčeu postoje psihološki problemi?", pitao je Hrijapa, pa u dahu dodao.
"Posle tri poraza u Evroligi od jakih rivala - Fenera, Crvene zvezde i Reala, okupili smo se kao tim i razgovarali o tome. Ali, i naredni mečevi nam nisu doneli manje tenzije, a i povrede nas nisu zaobišle. Da, navikli smo da pobeđujemo, ali na sve to utiče i novi format Evrolige".
Hrijapa je na to dodao i još jedan detalj.
"Kada se sve to sabere, onda se mora uzeti u obzir i činjenica da, nakon što smo osvojili Evroligu, svi timovi protiv nas igraju posebno 'naoštreni'. Kao igrač koji je dugo u CSKA, mogu da kažem da ne pamtim meč u kojem smo igrali protiv ekipe koja nije izašla protiv nas sa posebnim motivom. Svi protiv nas nastupaju motivisani kao protiv najvećih rivala".
Upitan za naredni meč, protiv Crvene zvezde mts, Hrijapa nastavlja da veoma pohvalno pohvalno govori o ekipi Dejana Radonjića i o njenoj seriji od sedam evroligaških pobeda - najdužoj u takmičenju ove sezone.
Prema Hrijapinom mišljenju, ključ uspeha beogradskih crveno-belih sadržana je u jednoj reči - "posvećenost".
"Oni nemaju velike zvezde. Sve počinje od toga da igraju bolje kod kuće nego na strani, a sada su osetili i ukus pobede i nastavili da iznenađuju sve".
Iskusni krilni centar pozvao je navijače da podrže CSKA u četvrtak.
"Neka publika dođe, a mi ćemo da se potrudimo da pružimo dobru košarku, protiv ozbiljnog protivnika"