Vesti
Žuta štampa
SAOPŠTENJE UREĐIVAČKOG KOLEGIJUMA LISTA KURIR
21.02.2017. 20:00
Izvor: Kurir
Rušenje stabilnosti Srbije je, kaže premijer Srbije, zločin. Toliko puta se trudio da dokaže da je Srbija s njim kao premijerom postala stabilnija nego ikad.
Kako smo onda došli do javno izrečenih optužbi da list Kurir pravi rijaliti koji destabilizuje državu? Posle nebrojenih "državnih udara", proizvedenih od strane omiljenog glavnog urednika vlasti, posle skandalozne naslovne strane sa koje građane gleda obešena glava premijera sa sve pozivom narodu na ustanak, danas se optužbe opet upućuju na račun zaposlenih u dnevnom listu Kurir samo zato što časno rade posao novinara.
Da li naši novinari "destabilizuju" državu kada omogućavaju prostor za intervju čoveku koji je još aktuelni predsednik države? Da li je Kurir kriv što ne prihvata da bude deo organizovane grupe medija koja "prevaspitava" Nikolića na kraju mandata, kao da nikada nije bio njihov i kao da ih on nije doveo na vlast?
Da li "destabilizujemo" državu kada smo mi JEDINI dnevni list koji sme da objavi intervju sa Sašom Jankovićem kao legitimnim predsedničkim kandidatom?Da li utičemo na stabilnost države kada prenosimo stavove Vuka Jeremića, još jednog predsedničkog kandidata?
Zašto su zaposleni u Kuriru izloženi hajci ostalih tabloida samo zato što su izvestili da je jedna Plamenka podigla ruku protiv odluke SPS da se na izborima podrži neko ko nije član njihove stranke?
Pitamo javno Vladu i još aktuelnog premijera - da li mediji treba da strahuju od održavanja ovih izbora? Da li svi oni iz Vlade koji "dobronamerno" zovu urednike Kurira da ne pišu o drugim kandidatima u stvari prete i u ime koga?
Predsednik kompanije Aleksandar Rodić opet je na meti onih koji ne umeju da misle, ali dobro slušaju naredbe svog gazde. Gazde im se menjaju iz godine u godinu, ali oni nemaju nikakav moralni problem s tim.
Svakog dana nižu se sramne optužbe i neistine da je Kurir od predsedničkih kandidata uzeo milionske iznose da bi radio protiv kandidata Aleksandra Vučića. Pošto je Srbija "prvi put u istoriji" uređena država, svi znamo da tako nešto ne bi bilo moguće.
U "Adrija medija grupi" nedavno je smanjen broj radnih mesta. Finansijski obruč koji se iz meseca u mesec, očigledno s namerom, sve više steže oko nas utiče i na ovako snažnu kompaniju. Ako treba da platimo cenu što ne pišemo po diktatu vlasti, već u interesu građana, onda ćemo uvek birati građane Srbije.

Uređivački kolegijum Kurira