Vesti
Žuta štampa
CECA OTKRILA TAJNU DUGU 24 GODINE
22.02.2017. 20:00
Izvor: Kurir
CECA OTKRILA TAJNU DUGU 24 GODINE
Pošto je tad bio rat i on nije mogao da peva o Beogradu, poklonio mi je tu pesmu. Od misice Dajane sam obradila numeru „Vazduh koji dišem“, a Viki sam pevala prateće vokale
Ceca Ražnatović odlučila je da reši sve nedoumice o najvećim hitovima iz svoje bogate karijere. U intervjuu za Kurir Stars najveća balkanska zvezda objasnila je da li je tačno da je pevala prateći vokal misici Dajani i kumi Viki Miljković, ko je na njenim albumima to isto radio, da li je od koleginica maznula hitove „Vazduh koji dišem“ i „Da li to ljubav pravi od nas slabiće“...

Portali pišu da si svojevremeno pevala prateći vokal Dajani Tripunović za pesmu „Vazduh koji dišem“.

- To nije tačno. Pesmu sam slučajno čula, a Dajanu tada nisam ni poznavala. Ona je snimila tu pesmu i meni se dopala na prvo slušanje. Tada su još bile kasete u prodaji. Njoj pesma nije prošla kod publike i ja sam otišla kod Marine Tucaković i njenog supruga Fute i tražila da obradim tu pesmu. Mislim da je to bilo 1993. Godinu dana kasnije sam je izdala. Moja publika je hit prihvatila i srećna sam što se i dan-danas peva i sluša.

Kome si ti pevala prateće vokale?

- Samo Viki Miljković za pesmu „Svadbe neće biti“. Ali to je bilo davno. Tačnije, 2007. godine.

Da li si kumi to i naplatila?

- Taman posla! To je na prijateljskoj osnovi. Pa meni je i Ana Bekuta pevala prateće vokale, kao i Mira Škorić, Goca Tržan, pa i Džej. To je drugarski i kolegijalno, pre svega. Ja u principu i sama sebi pevam prateće vokale. Ali da bi se dobila druga boja i da bi to zvučalo onako kako treba, onda se ubace glasovi koji bi najbolje zvučali za datu numeru.Za koje pesme konkretno su ti kolege pevale prateće?

- Bekuta i Mira za pesmu „Da ne čuje zlo“, Goca za „Nevaljalu“, Maja Nikolić za „Šta još možeš da mi daš“, Maja iz Lune i Džej su pevali deo za „Oproštajnu večeru“. To su moji drugari i normalno je da sarađujemo i da jedni drugima pomažemo.

Da li je tačno da je pesma „Beograd“ bila namenjena tvojoj koleginici Vesni Zmijanac?

- To zaista ne znam. Za mene je Dino Merlin namenski uradio pesmu „Zaboravi“ i kad mi je odsvirao tu numeru, rekao je da ima jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet. Ali pošto je tad bio rat i on tog momenta nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je da samo ja imam tu specifičnu emociju i poklonio mi je tu pesmu. Ja sam prebacila pesmu koja je trebalo da bude duetska u solo izvođenje. To je cela istina. I pesmu „Žarila sam žar“ takođe je napisao Merlin. Imam tri njegove pesme.

Da li je tačno da je hit „Da li to ljubav pravi od nas slabiće“ napisana za Jami, a da si je ti maznula?

- Pričaju sve i svašta, a nikad me niko nije pitao šta je istina. Marina je rasprodavala taj album, a pošto sam ja uvek bila njen ekskluzivac, ponudili su mi da izaberem jer je pesma „Slabići“ rađena za mene. Pošto smo imali balade na tom albumu, stavili smo „Slabiće“ za sledeći album, u međuvremenu, radila je i album za Jami i ta pesma završi kod nje na albumu. Kad su oni rasprodavali pesme, dali su mi da odaberem šta želim da skinem s albuma i ja sam sa tog CD izabrala „Fatalnu ljubav“ i „Slabiće“. Mira je tada uzela pesmu „Ljubavnici“.

Ispalo je da si ti otela tu pesmu.

- Ispalo je svašta, ali to nije istina. Ja sam uredno platila tu numeru.

Priča se i da si odbila da snimiš pesmu „Januar“, koja je završila kod Ane Nikolić.

- Eto, ni ta pesma nikada nije bila kod mene. Pisale su se budalaštine!

Da li postoji neka pesma koju si odbila, a kasnije je kod drugog izvođača postala hit?

- Ja sam preko 20 godina na estradi. Pesme mi rade namenski.

Da li ćeš konačno nastupiti u nekom beogradskom klubu?

- Ni u jednom klubu u našoj prestonici nisam pevala, sem na Ušću. To je bila velika žurka. Sledeće godine slavim 30 godina karijere i polako se pripremamo.

Šta trenutno radiš?

- Sada snimam spot za pesmu „Anđeo drugog reda“. Turneja traje, imam naporne vikende jer radim velike koncerte. Daće bog da sve bude kako treba. Pored toga, ja sam i majka dva tinejdžera i treba sve to ispratiti i držati pod kontrolom i privatno i poslovno.

S kojim kolegom ili koleginicom iz Hrvatske bi snimila duet?

- Ne gledam to po geografskom položaju. Sve duete koje sam u životu snimila uradila sam s ljudima koji su meni prijali i privatno su mi bliski. To su Sale iz Tropiko benda, Aca Lukas, pa Keba kad sam bila devojčica, Željko Šašić, Oliver Mandić, Ljuba Lukić, pa Mira Škorić, grupa Luna. Ne gledam ko je odakle. Evo, trenutno tražimo pesmu koju ću otpevati sa Sašom Matićem.