Vesti
Sport
Dominacija u Indijan Velsu: Federer držao čas tenisa Nadalu!
16.03.2017. 20:00
Izvor: Blic
Dominacija u Indijan Velsu: Federer držao čas tenisa Nadalu!
Druga mladost Rodžera Federera! Švajcarac je zapušio usta svim kritičarima i ponovo pokazao da može da igra vrhunski tenis. U osmini finala Indijan Velsa bukvalno je sa terena počistio Rafaela Nadala - 2:0 (6:2, 6:3).
Federer je na momente podsećao na igrača koji je blistao u najboljim danima. Španac je izgledao nemoćno na terenu, gotovo da nije ni imao šansu Rafa ozbiljnije da napadne.
Rodžer je u prvom gemu napravio brejk, onda uz dosta muke sačuvao servis i tako trasirao sebi put do osvajanja prvog seta.

U drugom delu igre, Švajcarac je oduzeo servis rivalu u trećem gemu, Nadal nije uspeo da se vrati. Meč je trajao 70 minuta. Zanimljivo, Federer je imao dve neiznuđene greške više od rivala (Rodžer 17, Nadal 15). Bio je ovo njihov 36. duel, a iskusniji rival je slavio 13 puta.
Federer je pokazao da osvajanje Australijan opena nije bilo slučajno i da se vraća u formu. U četvrtfinalu ga očekuje duel protiv Nika Kirjosa. Australijanac je motivisan i posle eliminacije našeg Novaka Đokovića želi još jedan “skalp”. Ipak, pita se “Fedeks”.